h1

Списание „Меню“, пролет 2008

март 26, 2008

sakura-4.jpg

Току-що по вестникопродавниците топъл-топъл се появи новият брой на списание „Меню“, посветен на настъпващата пролет и всички вкусни продукти и
рецепти, които можем да опитаме този сезон.

Някои от темите:

Световно меню – Йероглифи на вкуса – японска кухня (статия на Крис, която има продължителен и дълбок опит с японската култура)

Сезонна класика – Salatа Immortale, или безсмъртната салата (за любимите на всички ни салати)

Пролет в кухнята – Спанак без граници, Сеитба за здраве (за кълновете) и Агнешки деликатеси (за агнето и още нещо, сътворено от Магдалина)

Подправка за пролетта – Розата на морето (за розмарина, пак от Магдалина)

В близък план – Насъщното брашно

10 идеи за Крем-сирене

Порция здраве – Аюрведическа кухня

Закуска за шампиони – Вселената на палачинките

Вещи в занаята – Оригинални котлети

Вещи в занаята – Орхидеи срещу химията (за ванилията)

Неустоимо – Вечните ягодови полета (страхотни сладкиши с ягоди, мммм).

Както и много страхотни рецепти – за Великден, от японската кухня (така модерните напоследък суши, темпура, гьоза) и други, които са напълно изпълними в домашни условия.

Вкусно.

П.С. Сакурите са снимани в Киото от Крис.

Вашият коментар