За нас
Магдалина:
Занимавам се с куп неща, между които работа, доучване и различни странични занимания. Чета по много, гледам филми, но най-любимото ми занимание е да откривам нови усещания и вкусове. Обичам да готвя, което правя с още по-голямо удоволствие, откакто Крис се върна.
Надявам се и на вас да ви хареса това, което откриваме.
Крис:
Върнах се от 6 годишен престой в Япония преди няколко месеца. Сега и аз си имам няколко занимания тук, преобладаващото от които е работа – преводи, общо казано. Иначе се интересувам сериозно от няколко странични неща, които всъщност са ми толкова важни, че ако имах малко повече време, те щяха да са основни – музика (слушане и аранжиране на песните заедно, с неясна цел), четене на книги, фотография (старая се, макар че имам доста хляб да изям още). Любовта ми към готвенето е наследствена и безмерна. Не ме е страх от непознати и нови за мен продукти и вкусове, и обичам да придавам нов блясък на класическите и изпитаните такива. Дано да ви харесат нашите опити.
за връзка с нас: noj.i.vilichka at gmail dot com
baby-chan,
i’m intrigued. i never knew these things about you. i want to know more about you.
:*
от rani март 31, 2007 at 1:10 amr
rani, how about now? ;)
k.
от nojivilichka април 1, 2007 at 5:27 pmomae, shitsurei ya naa… sempai ni. demo, sabishii da yo!
от rani април 8, 2007 at 4:04 pm:p
Partsiiiiii, mnogo me kefyat pisaniyata vi. Poneje se namiram v kuhnyata 0.000001% ot vremeto si, cheya mejdu redovete i zapomnyam vsichko drugo osven retseptite. No kakto kazva maikata na Arut: „Ne se bezpokoi, shte se nauchish da gotvish….“ A oshte po-zastrashitelno zvuchi: Ne se trevoji, shte nadebeleesh…..“
от Partsala 1 април 9, 2007 at 9:07 pmMnogo e trevojno, vsashtnost – debela i gotveshta. Nyama da se sbadne, obache. Ne izlyazoh idealnata armenska snahichka, no zatova pak sam boina. No obeshtavam da probval vednaj na godina po edna ot vashite vegetarianski retsepti, za da ne stanem s Arut palni chirusi. Areeee, uni klosh international. Ot Holy Land
Сладка идея, свежо изпълнение, вкусно оформление…
Липсва ми само Sade (сега си я пуснах, поздравявам те) и едно уиски пред печката, в която се пече пица (казвам наздраве с една бира вместо това).
от Partsal 2 април 17, 2007 at 4:21 pmоо, много ми харесвате! ;)
идеята ви направо ме запали, да знаете, че ще ви я открадна! ;р
радвам се, че ви хващам в началото на начинанието, иначе щях да изкарам повече от прекаленото дълги часове в експериментално кулинарстване по рецептите ви ;)
започвам да следя!
от dro април 17, 2007 at 10:13 pmпоздрави, успех и да ви е вкусно!
Страхотни сте! Радвам ви се искрено! Успех и вдъхновение!
от LeeAnn април 21, 2007 at 8:52 amТози блог е страхотен! Огладнявам само докато го напиша в броузъра. Ще ви следя :)
от niko април 26, 2007 at 11:48 amА ние продължаваме в същия дух :)
от nojivilichka април 27, 2007 at 9:01 amБлагодаря за милите думи!
Най вкусният блог
от tin4e април 27, 2007 at 10:59 amБраво :) пък и снимките към рецептите
Много ми харесвате :)
ее браво, браво!! супер блог, супер рецепти!! :))
от vladimir април 27, 2007 at 11:34 amстрахотен блог!
продължавайте все така. направо се изкушавам да опитам да направя нещо от тука :)
от george май 23, 2007 at 2:49 pmБраво за хубавия блог, много вдъхновяващо действа!:)
от zonko юни 22, 2007 at 9:39 amчуден блог…даже си набелязах една, две, три рецепти!!!
от evilo юли 17, 2007 at 5:32 pmпоздрави :))
Хах … ще посещавам по-често така и така нещо по-национално ми се беше прияло, остава само продуктите да намеря :) Браво за блог-а!
от Владо юли 20, 2007 at 8:57 amYou’ve been discovered! It would be lovely to share a wee bit about how you conjure up all your ideas and inspiration! Cheers! Awesome blog!
от Lynn юли 25, 2007 at 8:37 pmМммм Да ! Интересно местенце ! Прочетох ! Помечтах ! Послюнкоотделях ! Позавидях ! Почувствах се добре ! Поблагодарявам ви и изчезвам да сътворя геройство в кухнята – така съм нахъсенаааа……
от Вили август 29, 2007 at 1:53 pmХраната си е храна, ама тук даже е и забавна. Чуден блог, за който благодаря!
от Luxo септември 7, 2007 at 3:13 amДобри са ви рецептите, но не можах да разбера как тъй готвите пълнени патладжани и мусака (пък макар и на фурна) без капчица вода!?!
от Добър кулинар септември 18, 2007 at 1:58 pmЗеленчуците пускат толкова вода,че понякога мусаката започва да плува.
от nojivilichka септември 18, 2007 at 2:30 pmмного ви е сладък блога! и аз умирам да готвя и да гледам картинки на които да преглъщам. въобще яденето е едно от любимите ми неща. и си измислям разни работи. браво на вас!
от милена ф. октомври 3, 2007 at 2:02 amМного ми хареса, и много хубави снимки. „Любовта ми към готвенето е наследствена и безмерна.“ – и аз съм така. :)
от Dvemp ноември 4, 2007 at 11:11 pmЧудесен блог..откакто попаднах на него започнах редовно да готвя Вашите рецепти!
от Алцек Цеков декември 1, 2007 at 11:30 amРезултатът е ..апетитно-вкусен особенно за моята дъщеря.
Правя една рецепта -бяла риба огретен, която отговаря на стила Ви на готвене.С удоволствие бих ви я пратил заедно със снимки..
Блогът е много добър и много ми харесва. Поздрави :-)
от Цветан Дичев декември 14, 2007 at 3:55 pmНевероятен блог, всеки път след като го гледам ми се прияжда :-)
от cartman декември 18, 2007 at 5:16 amВсе с такива вкусотии да радвате вашите блогъри :)
Харесвам! Моята тема (една от всичките) е доста сродна. Веднага ви правя линк от моя. Успех!
от Ясен януари 17, 2008 at 8:03 pm:)
от giornale март 24, 2008 at 9:18 pmрадвам се че открих блога ви….сдържано оформен и с много интересна храна…харесвам изящната непринуденост на стила ви, ще се радвам да се запозная с вас
от Антоние април 6, 2008 at 10:26 pmBravo momicheta chudesni snimki.
от Mario април 24, 2008 at 1:44 pmвсичко е написано с любов, усет и уважение към храната и вкусовете! Истинска наслада ми е да го чета! Поздравления за авторите!
от Миленка май 12, 2008 at 2:25 pmВкусни, много вкусни манджи – по-честичко гответе само, та да си хапвам-много обичам.
от trixter юни 8, 2008 at 1:38 pmZlojada sum po rojdenie,po priroda,po zodia….no na tozi blog moga da kaja samo COMPLIMENTI!!!!!!!Ogladnjavam shtom go posetja!
от MILES юни 9, 2008 at 8:08 pmIdeite sa vi strahotni , snimkite neverojatni a nai hubavoto,e che retzeptite vi sa exotichni,sushtevremenno izpulnimi i izlglejdat SIMPLY ELEGANT. Bravo momicheta, hubavo e,che sred novoizniknalite food critics,koito kritikuvat, bez da imat predstava ,che vsushnost tova koeto narichat SOTZ VIZIJA e sushto i chast ot la España Franquista, prez 60 i 70te kogato barove kato Butchers sa bili kakvoto sa dnes mnogobroinite kafeneta za Sofijantzi.
Razbirase spomenavam tova s edna edinstvena tzel, che za da si food critic e neobhodimo poveche ot tova da tvurdish,che si takuv.Neobhodimi sa stil na pisane,dobri fotografski umenia i malko poznania za tova kak izglejda an original spanish bar….zashtoto samo togava chovek moje da si zadade vurposa…i suotvetno da poluchi pravilnia otgovor…dali naistina Bucthers e sus sotz vizija ili u nas dulgo vreme sme sledvali po stupkite na España ot vremeto na Generala bez dori da sme znaeli.Taka ili inache edno e jasno, po Sotzialistichesko vreme njamahme dostup do otvudnija svjat, ili ako ne drugo beshe mnogo mnogo ogranichen. Za tova ne mislja da zadulbavam po temata, moga samo da kaja,che e hubavo che ima takuv blog,kato Noj i Vilichka, koito uvlekatelno obogatjava bulgarite za chudesata ot kulinarnia svjat.Vashiat blog e kinda Sex and the City Culinary Guide ,sigurna sum ne samo za mensudeiki po mnogobroinite comentari koito vi ostavjat ejednevno.
BRAVO!
Момичета, поздравления и от мен!
от Надя август 21, 2008 at 10:12 amСтрахотен блог.Моето попадение се оказа точно в десятката.Толкова вкусно изглежда всичко, че от сега се притеснявам за килограмите си.
Успех!!!
Noj i vilichka, sujaliavam che ne mojahme da si kajem ciao! Pribrah se vkusti i se zachetoh v niakakvi nesta, posle se setih za nashia razgovor za tichaneto po bulevardite i suvsem se otnesoh. Ot tova otnasiane poniakoga izlizat hubavi nesta. Radvam se, che vi vidiah. Vash (po)chitatel.
от Bogdana Zlateva октомври 7, 2008 at 2:43 amИ за нас беше удоволствие :)
от nojivilichka октомври 8, 2008 at 9:12 amБлогът е супер. Много, много супер.
от Aozora октомври 24, 2008 at 5:47 pmДоомо, доомо, Бени. :))))
от nojivilichka октомври 24, 2008 at 5:51 pmmn vi se radvam momicheta mn mn mn…super…mojete da publikuvate edna (a tuk ima ton takiva) recepta i e sigurno che koito q prochete i vidi na prekrasnite vi aromatni snimki ne bi propusnal da se vliubi v neq..az sym fen na kuhnqta i vi privetstvam…lele propusnala sum vsichki prepinatelni znaci….tolkova se vdyhnovih….Bravo
от ann ноември 9, 2008 at 12:24 amБях загубила линк към блога ви, иначе го разглеждах сравително често преди. Ето, пак го намерих, супер приятен е, браво! :)
от DESi декември 2, 2008 at 9:14 pmМного ви се радвам пишете супер рецепти :)))
от Bobi декември 20, 2008 at 12:07 amПродължавайте така и за напред ;)
Otkrih Vi dnes i ne i pravia prekrasna razhodka v publicuvanoto.Neveroiatno e.
от magdalena lilova декември 26, 2008 at 8:29 pmKanelenite ohliuvi sa tchudesno natchalo za tozi den.
от magdalena lilova декември 27, 2008 at 10:12 pmPozdravlenija.Unikalen Blog!!!!
от Borislava декември 28, 2008 at 2:12 pmGoljamo raznoobrazie,vsichko e napraveno s mnogo vkus puk i dosta vkusno.
Istinsko udovostvie e da se rovichkash iz nego.
Ей, сега ви откривам, но пък много се радвам:)) Страхотни неща имате!!
Здрава и щастлива 2009та!!
от agl януари 3, 2009 at 11:58 pmОткрих ви днес и много ми харесахте не само с чудеснити ви рецепти, но и с приятното и интелигентно писане. Пожелавам ви фантастична Нова Година.
от Barbara януари 5, 2009 at 12:14 pmгладна съм да прочета вашите рецепти ;) поздрави и попътен вятър в кулинарията
от ермина януари 6, 2009 at 3:20 pmлеле момичета,
от Лиза януари 10, 2009 at 3:33 pmтрябва да направите ресторантче … наистина. Където да храните мързеливи гладници кат мен и половинката. Просто нямаме време за толкоз готвене, но за ядене винаги се намира :-)
Zdraveite:)
от dafda февруари 6, 2009 at 12:21 pmIskam da vi blagodarq za prekrasnia site i za nai-podrobnite obqsnenia (kakto i za snimkite) na razli4nite rezepti..predi Koleda se hvanah da napravq kanelite ohliov4eta i portokalovite kori4ki s shokolad – struva6e si truda, na Budni ve4er portokalovite kori4ki iz4eznaha za minuti:)Spezialni pozdravi
Здравейте!
от Петя Пенева февруари 15, 2009 at 9:45 amСлучайно попаднах на тази страница, като търсех как да уползотворя едни овесени ядки. Направих по онази фантастична рецепта, бисквити с овесени ядки и резултата беше не просто добър, а невероятен. Всеки който опита бисквитите ми поиска рецептата. Така че моите искрени поздравления. Съчитали сте добър външен вид на страницата, чудесен снимков материал и най – важното, практични рецепти, вкусни до припадък.
Благодаря Ви!
мили момичета, благодаря ви за реалното естетично удоволствие от гледане снимките и за виртуалното такова , при четене на рецептите!отдавна не бях попадала на толкова освежителено действащ на настроението блог!страхотни сте!
от anavlis февруари 17, 2009 at 11:58 amПърво направих за 14-ти трюфелите! Бяха убийствени с мандарината и черния чай! Вчера и ябълковият сладкиш, почти аз си го изядох :))))……СУПЕР ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ТОЧНО В ЦЕЛТА! ПОЗДРАВЛЕНИЯ МАЦКИ!!!!
от маргарита февруари 19, 2009 at 12:41 amМного ми хареса блога ви! Страшно вкусни неща има, а и снимките са страхотни (дояжда ти се всичко и се чудиш какво да пробваш да сготвиш първо). А аз не обичам много да готвя :). Благодаря за прекрасните рецепти!
от Мария април 22, 2009 at 10:48 amМного сладък блог!Хареса ми как правите описанията на приготвянето на рецептите.Желая ви успех!
от Nanita април 23, 2009 at 6:44 amКато голям почитател на вашите кулинарни изяви и прекрасен блог, бих искала да ви номинирам за Inspiration Award! Честито! За мен е удоволствие да следя блогът ви!
от Milen@ април 24, 2009 at 2:29 pmОще веднъж същото съобщение, този път с правилния линк :-)
от Milen@ април 24, 2009 at 3:06 pmКато голям почитател на вашите кулинарни изяви и прекрасен блог, бих искала да ви номинирам за Inspiration Award! Честито! За мен е удоволствие да следя блогът ви!
Здравейте!
от ема юли 9, 2009 at 4:37 pmВпечатлена съм от рецептите, но и от любовта, с която описвате всяка от тях.
Мога ли да помоля за мейл за контакт с вас?
Предварително благодаря!
Здравейте!
от донка юли 10, 2009 at 3:00 pmС удоволствие чета вашите публикации.Те са пълни с много интересни рецепти, спомени от детството. От тях лъха много меланхолия, обич и човечност. Защо не помислите за издаването на кулинарна книга – мисля че ще имате голям успех.
aha…vizhdam i nikoto i evilo sa tuk :)
от nat юли 13, 2009 at 3:02 pmDa…mi az mnogo gotvq, mnogo cheta i mnogo snimam hrana…parvo iskam da kazha che mnogo se radvam na edin balgarski blog za vkusotii, no mi se stori na parvo gledane che 8 ot 10 qstiq sa vaglen cherni, koeto e priznak na napushvane ili losha furna :)
vshichko nai nai vi zhelaq.
i si kupete kuhnenska alarma.
Много се радвам, че открих блога ви. Стилен и подреден е, но най-вече ми допадат рецептите и тяхното представяне. Чудесни илюстриращи снимки. Вече се абонирах и ще се радвам да ви чета.
от Иван януари 24, 2010 at 12:27 pmПривет, Магдалина и Крис,
Конкурсът на Electrolux, Dinner Explorer, е отворен от днес и е с краен срок 20 декември, 2010.
Трима победители ще спечелят Electrolux микровълнова печка, блендър и миксер.
Повече подробности можете да видите на:
http://newsroom.electrolux.com/bg/2010/05/28/175/
Ще се радвам, ако успеем да ви изкушим като участници:-)
Поздрав,
Детелина
от Детелина Христова май 31, 2010 at 12:56 pm