h1

За нас

dsc00121.jpg

Магдалина:
Занимавам се с куп неща, между които работа, доучване и различни странични занимания. Чета по много, гледам филми, но най-любимото ми занимание е да откривам нови усещания и вкусове. Обичам да готвя, което правя с още по-голямо удоволствие, откакто Крис се върна.
Надявам се и на вас да ви хареса това, което откриваме.

Крис:
Върнах се от 6 годишен престой в Япония преди няколко месеца. Сега и аз си имам няколко занимания тук, преобладаващото от които е работа – преводи, общо казано. Иначе се интересувам сериозно от няколко странични неща, които всъщност са ми толкова важни, че ако имах малко повече време, те щяха да са основни – музика (слушане и аранжиране на песните заедно, с неясна цел), четене на книги, фотография (старая се, макар че имам доста хляб да изям още). Любовта ми към готвенето е наследствена и безмерна. Не ме е страх от непознати и нови за мен продукти и вкусове, и обичам да придавам нов блясък на класическите и изпитаните такива. Дано да ви харесат нашите опити.

за връзка с нас: noj.i.vilichka at gmail dot com

60 коментара

  1. baby-chan,

    i’m intrigued. i never knew these things about you. i want to know more about you.

    :*
    r


  2. rani, how about now? ;)

    k.


  3. omae, shitsurei ya naa… sempai ni. demo, sabishii da yo!
    :p


  4. Partsiiiiii, mnogo me kefyat pisaniyata vi. Poneje se namiram v kuhnyata 0.000001% ot vremeto si, cheya mejdu redovete i zapomnyam vsichko drugo osven retseptite. No kakto kazva maikata na Arut: „Ne se bezpokoi, shte se nauchish da gotvish….“ A oshte po-zastrashitelno zvuchi: Ne se trevoji, shte nadebeleesh…..“
    Mnogo e trevojno, vsashtnost – debela i gotveshta. Nyama da se sbadne, obache. Ne izlyazoh idealnata armenska snahichka, no zatova pak sam boina. No obeshtavam da probval vednaj na godina po edna ot vashite vegetarianski retsepti, za da ne stanem s Arut palni chirusi. Areeee, uni klosh international. Ot Holy Land


  5. Сладка идея, свежо изпълнение, вкусно оформление…

    Липсва ми само Sade (сега си я пуснах, поздравявам те) и едно уиски пред печката, в която се пече пица (казвам наздраве с една бира вместо това).


  6. оо, много ми харесвате! ;)

    идеята ви направо ме запали, да знаете, че ще ви я открадна! ;р

    радвам се, че ви хващам в началото на начинанието, иначе щях да изкарам повече от прекаленото дълги часове в експериментално кулинарстване по рецептите ви ;)

    започвам да следя!
    поздрави, успех и да ви е вкусно!


  7. Страхотни сте! Радвам ви се искрено! Успех и вдъхновение!


  8. Този блог е страхотен! Огладнявам само докато го напиша в броузъра. Ще ви следя :)


  9. А ние продължаваме в същия дух :)
    Благодаря за милите думи!


  10. Най вкусният блог
    Браво :) пък и снимките към рецептите
    Много ми харесвате :)


  11. ее браво, браво!! супер блог, супер рецепти!! :))


  12. страхотен блог!

    продължавайте все така. направо се изкушавам да опитам да направя нещо от тука :)


  13. Браво за хубавия блог, много вдъхновяващо действа!:)


  14. чуден блог…даже си набелязах една, две, три рецепти!!!
    поздрави :))


  15. Хах … ще посещавам по-често така и така нещо по-национално ми се беше прияло, остава само продуктите да намеря :) Браво за блог-а!


  16. You’ve been discovered! It would be lovely to share a wee bit about how you conjure up all your ideas and inspiration! Cheers! Awesome blog!


  17. Мммм Да ! Интересно местенце ! Прочетох ! Помечтах ! Послюнкоотделях ! Позавидях ! Почувствах се добре ! Поблагодарявам ви и изчезвам да сътворя геройство в кухнята – така съм нахъсенаааа……


  18. Храната си е храна, ама тук даже е и забавна. Чуден блог, за който благодаря!


  19. Добри са ви рецептите, но не можах да разбера как тъй готвите пълнени патладжани и мусака (пък макар и на фурна) без капчица вода!?!


  20. Зеленчуците пускат толкова вода,че понякога мусаката започва да плува.


  21. много ви е сладък блога! и аз умирам да готвя и да гледам картинки на които да преглъщам. въобще яденето е едно от любимите ми неща. и си измислям разни работи. браво на вас!


  22. Много ми хареса, и много хубави снимки. „Любовта ми към готвенето е наследствена и безмерна.“ – и аз съм така. :)


  23. Чудесен блог..откакто попаднах на него започнах редовно да готвя Вашите рецепти!
    Резултатът е ..апетитно-вкусен особенно за моята дъщеря.
    Правя една рецепта -бяла риба огретен, която отговаря на стила Ви на готвене.С удоволствие бих ви я пратил заедно със снимки..


  24. Блогът е много добър и много ми харесва. Поздрави :-)


  25. Невероятен блог, всеки път след като го гледам ми се прияжда :-)
    Все с такива вкусотии да радвате вашите блогъри :)


  26. Харесвам! Моята тема (една от всичките) е доста сродна. Веднага ви правя линк от моя. Успех!


  27. :)


  28. радвам се че открих блога ви….сдържано оформен и с много интересна храна…харесвам изящната непринуденост на стила ви, ще се радвам да се запозная с вас


  29. Bravo momicheta chudesni snimki.


  30. всичко е написано с любов, усет и уважение към храната и вкусовете! Истинска наслада ми е да го чета! Поздравления за авторите!


  31. Вкусни, много вкусни манджи – по-честичко гответе само, та да си хапвам-много обичам.


  32. Zlojada sum po rojdenie,po priroda,po zodia….no na tozi blog moga da kaja samo COMPLIMENTI!!!!!!!Ogladnjavam shtom go posetja!
    Ideite sa vi strahotni , snimkite neverojatni a nai hubavoto,e che retzeptite vi sa exotichni,sushtevremenno izpulnimi i izlglejdat SIMPLY ELEGANT. Bravo momicheta, hubavo e,che sred novoizniknalite food critics,koito kritikuvat, bez da imat predstava ,che vsushnost tova koeto narichat SOTZ VIZIJA e sushto i chast ot la España Franquista, prez 60 i 70te kogato barove kato Butchers sa bili kakvoto sa dnes mnogobroinite kafeneta za Sofijantzi.
    Razbirase spomenavam tova s edna edinstvena tzel, che za da si food critic e neobhodimo poveche ot tova da tvurdish,che si takuv.Neobhodimi sa stil na pisane,dobri fotografski umenia i malko poznania za tova kak izglejda an original spanish bar….zashtoto samo togava chovek moje da si zadade vurposa…i suotvetno da poluchi pravilnia otgovor…dali naistina Bucthers e sus sotz vizija ili u nas dulgo vreme sme sledvali po stupkite na España ot vremeto na Generala bez dori da sme znaeli.Taka ili inache edno e jasno, po Sotzialistichesko vreme njamahme dostup do otvudnija svjat, ili ako ne drugo beshe mnogo mnogo ogranichen. Za tova ne mislja da zadulbavam po temata, moga samo da kaja,che e hubavo che ima takuv blog,kato Noj i Vilichka, koito uvlekatelno obogatjava bulgarite za chudesata ot kulinarnia svjat.Vashiat blog e kinda Sex and the City Culinary Guide ,sigurna sum ne samo za mensudeiki po mnogobroinite comentari koito vi ostavjat ejednevno.
    BRAVO!


  33. Момичета, поздравления и от мен!
    Страхотен блог.Моето попадение се оказа точно в десятката.Толкова вкусно изглежда всичко, че от сега се притеснявам за килограмите си.
    Успех!!!


  34. Noj i vilichka, sujaliavam che ne mojahme da si kajem ciao! Pribrah se vkusti i se zachetoh v niakakvi nesta, posle se setih za nashia razgovor za tichaneto po bulevardite i suvsem se otnesoh. Ot tova otnasiane poniakoga izlizat hubavi nesta. Radvam se, che vi vidiah. Vash (po)chitatel.


  35. И за нас беше удоволствие :)


  36. Блогът е супер. Много, много супер.


  37. Доомо, доомо, Бени. :))))


  38. mn vi se radvam momicheta mn mn mn…super…mojete da publikuvate edna (a tuk ima ton takiva) recepta i e sigurno che koito q prochete i vidi na prekrasnite vi aromatni snimki ne bi propusnal da se vliubi v neq..az sym fen na kuhnqta i vi privetstvam…lele propusnala sum vsichki prepinatelni znaci….tolkova se vdyhnovih….Bravo


  39. Бях загубила линк към блога ви, иначе го разглеждах сравително често преди. Ето, пак го намерих, супер приятен е, браво! :)


  40. Много ви се радвам пишете супер рецепти :)))
    Продължавайте така и за напред ;)


  41. Otkrih Vi dnes i ne i pravia prekrasna razhodka v publicuvanoto.Neveroiatno e.


  42. Kanelenite ohliuvi sa tchudesno natchalo za tozi den.


  43. Pozdravlenija.Unikalen Blog!!!!
    Goljamo raznoobrazie,vsichko e napraveno s mnogo vkus puk i dosta vkusno.
    Istinsko udovostvie e da se rovichkash iz nego.


  44. Ей, сега ви откривам, но пък много се радвам:)) Страхотни неща имате!!

    Здрава и щастлива 2009та!!


  45. Открих ви днес и много ми харесахте не само с чудеснити ви рецепти, но и с приятното и интелигентно писане. Пожелавам ви фантастична Нова Година.


  46. гладна съм да прочета вашите рецепти ;) поздрави и попътен вятър в кулинарията


  47. леле момичета,
    трябва да направите ресторантче … наистина. Където да храните мързеливи гладници кат мен и половинката. Просто нямаме време за толкоз готвене, но за ядене винаги се намира :-)


  48. Zdraveite:)
    Iskam da vi blagodarq za prekrasnia site i za nai-podrobnite obqsnenia (kakto i za snimkite) na razli4nite rezepti..predi Koleda se hvanah da napravq kanelite ohliov4eta i portokalovite kori4ki s shokolad – struva6e si truda, na Budni ve4er portokalovite kori4ki iz4eznaha za minuti:)Spezialni pozdravi


  49. Здравейте!
    Случайно попаднах на тази страница, като търсех как да уползотворя едни овесени ядки. Направих по онази фантастична рецепта, бисквити с овесени ядки и резултата беше не просто добър, а невероятен. Всеки който опита бисквитите ми поиска рецептата. Така че моите искрени поздравления. Съчитали сте добър външен вид на страницата, чудесен снимков материал и най – важното, практични рецепти, вкусни до припадък.
    Благодаря Ви!


  50. мили момичета, благодаря ви за реалното естетично удоволствие от гледане снимките и за виртуалното такова , при четене на рецептите!отдавна не бях попадала на толкова освежителено действащ на настроението блог!страхотни сте!


  51. Първо направих за 14-ти трюфелите! Бяха убийствени с мандарината и черния чай! Вчера и ябълковият сладкиш, почти аз си го изядох :))))……СУПЕР ВКУСНИ РЕЦЕПТИ ТОЧНО В ЦЕЛТА! ПОЗДРАВЛЕНИЯ МАЦКИ!!!!


  52. Много ми хареса блога ви! Страшно вкусни неща има, а и снимките са страхотни (дояжда ти се всичко и се чудиш какво да пробваш да сготвиш първо). А аз не обичам много да готвя :). Благодаря за прекрасните рецепти!


  53. Много сладък блог!Хареса ми как правите описанията на приготвянето на рецептите.Желая ви успех!


  54. Като голям почитател на вашите кулинарни изяви и прекрасен блог, бих искала да ви номинирам за Inspiration Award! Честито! За мен е удоволствие да следя блогът ви!


    • Още веднъж същото съобщение, този път с правилния линк :-)
      Като голям почитател на вашите кулинарни изяви и прекрасен блог, бих искала да ви номинирам за Inspiration Award! Честито! За мен е удоволствие да следя блогът ви!


  55. Здравейте!
    Впечатлена съм от рецептите, но и от любовта, с която описвате всяка от тях.
    Мога ли да помоля за мейл за контакт с вас?
    Предварително благодаря!


  56. Здравейте!
    С удоволствие чета вашите публикации.Те са пълни с много интересни рецепти, спомени от детството. От тях лъха много меланхолия, обич и човечност. Защо не помислите за издаването на кулинарна книга – мисля че ще имате голям успех.


  57. aha…vizhdam i nikoto i evilo sa tuk :)
    Da…mi az mnogo gotvq, mnogo cheta i mnogo snimam hrana…parvo iskam da kazha che mnogo se radvam na edin balgarski blog za vkusotii, no mi se stori na parvo gledane che 8 ot 10 qstiq sa vaglen cherni, koeto e priznak na napushvane ili losha furna :)
    vshichko nai nai vi zhelaq.
    i si kupete kuhnenska alarma.


  58. Много се радвам, че открих блога ви. Стилен и подреден е, но най-вече ми допадат рецептите и тяхното представяне. Чудесни илюстриращи снимки. Вече се абонирах и ще се радвам да ви чета.


  59. Привет, Магдалина и Крис,

    Конкурсът на Electrolux, Dinner Explorer, е отворен от днес и е с краен срок 20 декември, 2010.
    Трима победители ще спечелят Electrolux микровълнова печка, блендър и миксер.

    Повече подробности можете да видите на:

    http://newsroom.electrolux.com/bg/2010/05/28/175/

    Ще се радвам, ако успеем да ви изкушим като участници:-)

    Поздрав,

    Детелина



Вашият коментар