h1

Списание Меню, есен 2008

октомври 6, 2008

В новия, есенен брой на списание Меню:

Есен в кухнята, акцент на броя: Чушката – Зеленчуковият рог на изобилието и Пъргав вкус – заешко (Магдалина), Твърдоглавият зеленчук – ЗЕЛЕ (Крис);

Вещи в занаята – Хирургическа намеса или как да обезкостим заек;

Есенна класика – Глинените съдове – Огън и земя – тяхната история и практически съвети за използването им;

Подправка за есента – Кориандър – Подправката на раздора (Крис);

В близък план – Ориз – Белият спътник от древността;

10 идеи – Майонеза за всеки;

Порция здраве – Избери си цвят, или как храните с определен цвят влияят върху здравето, на какви да наблягаме и какви да избягваме;

Неустоимо – Сладката експлозия – кое е родното място на марципана, каква е връзката му с аптеките и какви са версиите за произхода на името му;

Световно меню – Индийският океан от вкусове – обширен разказ за индийската кухня и рецепти.

Както и много рецепти за всеки вкус, сред които: Заешко руло с гарнитура от моркови и лукчета, Пълнен заек с кестени, Панирани заешки бутчета с крем от целина и сос беарнез, Пилешки гърди с козе сирене, круши и ментов сос, Свински пържоли с ябълки и уиски, Телешко филе с червен сос и карамелизиран лук, Корма с агнешко, Пиле тика масала, Пилаф с кашу и чипс от моркови, Брускети с хомос, Празнична кокосово-лимонена торта, Блини с млечен карамел и круши, Пудинг с круши и карамел, Десерт „Червен етюд”, Франкфуртски венец, Бадемови кубчета, Карамелизирана тиква с хрупкава коричка, Леко руло с круши и червени боровинки, Карамел и амарето с шоколадов сос, Гулаб джамун.

2 коментара

  1. Хм, на Меню вече трябва да пише, че се издава от Икономедиа и Nojivilichka ;-)

    Дайте нещо крушово и насам.


  2. Хм, де такъв джойнт венчър… :)
    С крушите половината от тандема е доста трудна, но ще видим дали не можем да измислим нещо. В крайна сметка остава варианта с крушовата ракия, ан ол-тайм класикс :)))



Вашият коментар