Списание Меню, есен 2008
октомври 6, 2008В новия, есенен брой на списание Меню:
Есен в кухнята, акцент на броя: Чушката – Зеленчуковият рог на изобилието и Пъргав вкус – заешко (Магдалина), Твърдоглавият зеленчук – ЗЕЛЕ (Крис);
Вещи в занаята – Хирургическа намеса или как да обезкостим заек;
Есенна класика – Глинените съдове – Огън и земя – тяхната история и практически съвети за използването им;
Подправка за есента – Кориандър – Подправката на раздора (Крис);
В близък план – Ориз – Белият спътник от древността;
10 идеи – Майонеза за всеки;
Порция здраве – Избери си цвят, или как храните с определен цвят влияят върху здравето, на какви да наблягаме и какви да избягваме;
Неустоимо – Сладката експлозия – кое е родното място на марципана, каква е връзката му с аптеките и какви са версиите за произхода на името му;
Световно меню – Индийският океан от вкусове – обширен разказ за индийската кухня и рецепти.
Както и много рецепти за всеки вкус, сред които: Заешко руло с гарнитура от моркови и лукчета, Пълнен заек с кестени, Панирани заешки бутчета с крем от целина и сос беарнез, Пилешки гърди с козе сирене, круши и ментов сос, Свински пържоли с ябълки и уиски, Телешко филе с червен сос и карамелизиран лук, Корма с агнешко, Пиле тика масала, Пилаф с кашу и чипс от моркови, Брускети с хомос, Празнична кокосово-лимонена торта, Блини с млечен карамел и круши, Пудинг с круши и карамел, Десерт „Червен етюд”, Франкфуртски венец, Бадемови кубчета, Карамелизирана тиква с хрупкава коричка, Леко руло с круши и червени боровинки, Карамел и амарето с шоколадов сос, Гулаб джамун.
Хм, на Меню вече трябва да пише, че се издава от Икономедиа и Nojivilichka ;-)
Дайте нещо крушово и насам.
от пламен октомври 7, 2008 at 12:50 pmХм, де такъв джойнт венчър… :)
от nojivilichka октомври 8, 2008 at 9:12 amС крушите половината от тандема е доста трудна, но ще видим дали не можем да измислим нещо. В крайна сметка остава варианта с крушовата ракия, ан ол-тайм класикс :)))