h1

Нова рубрика с подаръци: коледно издание

декември 18, 2009

Ето, че и тази година се търкулна към края си и наближава време да обърнем на страница 2010-та. Годината лично за нас бе хубава, доста трудна на моменти, прекрасна през други, предизвикателна и преди всичко – интересна.

През тази година узнахме колко хора ни обичат и следят с интерес това, което правим, а за нас няма по-хубав подарък.

Време е и ние да дадем малко от обичта обратно и затова днес обявяваме новата ни рубрика, която ще се случва всеки месец оттук нататък, така че – отбивайте се редовно!

Както знаем, Коледа е точно зад ъгъла, така че времето е добро за обявяване на инициатива ни, която ще се занимава предимно с раздаване на подаръци.

Какви са подаръците?

Понеже е Коледа и понеже е старт на рубриката, подаръците този път са два.

Един от вас ще има възможността да спечели една от най-добрите готварски книги, на които сме попадали – Cook With Jamie: My Guide to Making You a Better Cook на неотразимия Джейми Оливър. Книгата съдържа не просто рецепти, а съвети и обяснения на различни готварски техники и е отличен учебник както за начинаещи, така и за по-напреднали. Прекрасните текстове и снимки са изключително вдъхновяващи и у мен предизвикват неистово желание да си взема отпуск и да стоя вкъщи и да готвя, не знам за вас.

Другият коледен подарък е удобна и красива френска преса за кафе Bodum. С нея можем да заместим през уикендите невротичното еспресо и да се насладим на чаша плътно, истинско кафе. Тези от вас, които смятат кафето за ненужно и предпочитат чай, също могат да ползват каната за приготвяне на чаша вкусен чай.

Какво трябва да направите, за да участвате?

Противно на всякакви кампании, намаления и каквото там, тук няма уловка! Единствено искаме да опознаем по-добре всички вас и затова ще зададем следния въпрос (на който няма правилен отговор!):

Кое е любимото ви коледно ястие? Внимание: става въпрос за 25 декември, не за Бъдни Вечер, където нещата са предопределени така или иначе :) Оставете коментар към този пост и автоматично сте включени в играта!

Кой печели?

Двамата печеливши ще бъдат изтеглени на лотариен принцип на Коледа, 25 декември от всички коментирали и ще бъдат обявени тук.

Срокът за подаване на отговорите е полунощ на Бъдни вечер.

И така… кое е любимото ви коледно ястие?

Edit: Моля, при попълване на коментара си, вкарайте валиден мейл адрес, защото ще е нужен за получаването на наградата.

Advertisements

114 Коментари

  1. привет от мен :)
    любимото ми коледно ястие е капама :)


  2. Първото любимо ястие, за което се сетих и, което асоциирам с Коледа е сарми от кисело зеле. Постни или не винаги съм ги харесвал. Обичам ги по-малки и стегнати и добре сварени.

    Весели празници!


  3. Капама!!! С три удивителни, тъй като удивително много я обичам, удивително трудно се прави добра капама и удивително рядко ми попада. Въобще, удивителна работа! :)


  4. Ей това е сложен въпрос. Да не говорим, че във всяка къща се готвят различни неща сякаш. Две са ми любимите неща на Коледа – баклавата и яденето, което майка ми нарича Сегетски гулаш, но май няма нищо общо нито със Сегет, нито с гулаша. Ястието е кисело зеле със заквасена сметана и крехко свинско месо. :) Звучи странно, но е безумно вкусно.


    • Слушай майка си бе – сегедския гулаш е точно свинско, кисело зеле и сметана.


      • Кхъм, унгарците, с които се запознах, не мислят така :D Затова и се чудя гилаш ли е, не е ли. Просто ми е любимата коледна манджа в нашата къща :)


  5. Най-любими и на мен са сърмичките от кисело зеле. Майка ми ги прави огромни и пълни с доста кайма и ориз. :) Постно не ям…


  6. пуйка с кисело зеле :)) Традиционна за моето семейство от няколко години, много вкусна и почти толкова обичана колкото и коледният щрудел и баклавата..

    Весела коледа !


  7. Пиле със зеле и зелник! Домашна пита и червено вино с лимонада! Айде, от мен цяло меню. :)


  8. За Коледа трябва да се направи десерт, специална торта, за виното и дългите разговори с любимите хора на Коледната трапеза.
    Коледното меню е нещо, което се планира отдавна, купуват се продукти, издирват се рецепти, дори се приготвя тестово.
    Но коледната торта и питието към нея е центъра на Коледната вечеря.
    Моя избор – лека сметанова торта с много плодове, мандарини, защото от детските години са като символ на Коледната вечер, греяно вино и кафе с ром :)
    Весели празници!


  9. Sarmite s kiselo zele i pue6ko meso na sitno nakalcano, kakto i baklavata-zadaljitelno doma6no prigotvena…


  10. Е, по-добре с уловки :-))

    Иначе аз нямам любимо ядене. За храната на Коледа най-важното е да е много, повече и още.


  11. бабините кюфтета с гарнитура варени картофи :)


  12. Тоталния ми празничен evergreen – постни лозови сърми и тъмна биричка .Ммммм мечта и то постижима :)


  13. Аз с удоволствие хапвам за Коледа панирано пилешко филе (или пуешко) с плънка от кисели краставички и кашкавал, върху пържена филийка, залива се със сос от гъби. Вкусно, сравнително лесно за приготвяне и не точно традиционно. :)


  14. След дълга чуденка, най-после имам любимо коледно за 2009 :)
    Свински джолан в гърне!
    За подробностите около приготвянето му, друг път :)


  15. сарми. постни и с месо, лозови и зелеви, мънички и големи.


  16. ябълковия сладкиш на майка ми. весели празници и на вас!


  17. пълнено пиле с ориз и кисело зеле:)))

    весели празници!


  18. Любимото ми ядене е капама :)

    Весели празници!


  19. По понятни-именни причини, на Коледа, съм притиснат между желанието да сготвя вкусно и да стигне за неясно колко много хора. Резултатът е(освен тривиално-гениалните арменски лозови сърми с джоджен и стафиди) – увити в бекон сушени сини сливи без костилка и сушени кайсии, запечени на фурна, на функцията „грил“. За десерт, отново сушени сини сливи без костилка, с натикан на мястото й белен суров бадем, а двете (слива и бадем) оваляни в черен шоколад.


  20. ооо, коледно яденеееее!
    На баба ми домашната руска салата (за мен без колбас),
    мариновани червени чушки, пълнени с боб,
    лозови сърмички за по една хапка, с ориз, булгур и гъби в плънката,
    на мама баклавата с масло и много орехи и канела,
    аз се включвам с някой ябълков пай, меденки и греяно вино с канела, мед, малко лют пипер и други тайни прахове.
    Когато бях малка, прекалявах с шоколадовите дядо-коледовци и много портокали.
    Добре са ги замислили постите преди голямото ядене, мхм.
    Празниците не са само софри, разбира се. Пожелавам на всички покрай ножа и виличката да споделят топлина, обич, усмивки, доброта и настроение за чудеса!


  21. Пържоли на фурна :)~

    Весели празници!


  22. Любимото ми коледно ястие е агнешки котлети.

    Това ми е много любимо ястие по принцип, но по Коледа направо го обожавам, защото българската традиция е да не се яде агнешко зимата.


  23. Пълнена пуйка с кисело зеле и дробсърма, сготвена от майка ми и баща ми на базата на много опънати нерви и комромиси :)


  24. За Коледа обичам аз да приготвям нещо вкусно, т.е. много различни и вкусни неща за цялото голямо семейство, което ще се изсипе у дома! :)
    Пуйка пълнена с ориз и гъбки, а наоколо кисело зеле. Или Капама. Замесвам и питка или питки! Баклава, ашуре (ние му казваме ануш абур), баница с тиква. Вино, добро настроение, ядки и плодове всичко в големи количества също са задължителни.
    Ех, Коледа … ! :)


  25. аз не си падам много пищните хранителни основни ястия, но обичам сладките неща, та ми харесва едно ледено диетично кремче, което се приготвя лесно, а и не е много трудно, стига да имате лед във фризера и да можете да го използвате :), необходими са още замразени ягодки, малинки, все вкуснички плодчета, изцадено кисело мляко, подсладител,фина извара и есенция от ванилия, всичко се разбива в кухненския робот и после в четири интересни чаши тази несериозна смес се гарнира с готови плодове… Да Ви е сладко:))


  26. Салата от кисело зеле, с много червен и черен пипер , 2-3 щипки лют червен пипер , обилно залята със зехтин .


  27. На Коледа на обяд ядем каквото е останало от Бъдни вечер. А вечерята понякога е следната. Майка ми прави една питка, с много масло, тестото се навива на руло и после на охлюв, а като се опече се къса на конци. Страшна работа е. Има и колачета. Задължително баница. Месо някакво,напоследък под формата на капама, а едно време беше така нареченото „месо по испански“(защо по испански не знам), а именно, запечено свинско с гъби и топено сирене в йенска тенджера. За гарнитура истинско картофено пюре с масло. Отделно кисело зеле, вино и туршия. Забравих и тиквеника. И как да не преяжда човек???


  28. и аз съм сред феновете на зелевите сърми за коледа, а от сладките неща – баклавата!


  29. кисело зеле с ориз и пиле/пуйка/птица някаква, ах. :)


  30. Постни сърми с гъби и маслини


  31. Баклавата, пълнена кокошка с ориз и гарнитура кисело зеле. млечна баница ммммммм!
    Искам пресатааа!


  32. Ако се падне :) Тук корупционни схеми няма :)


  33. Всичко е вкусно на Коледа ,защото сме събрани около масата със семейството-иначе обичам сърми с кисело зеле и кълцано месо и плънката на пълнената пуйка:)))


  34. Страхотна идея, честит първи сняг, уютна Коледа и много усмивки предизвика в мен новият ви пост :)
    Връщате ме към мили и топли спомени, към пълнената кокошка с ориз и подправки и кисело зеле на баба и дядо и от скоро и едни уникани трюфели с мандарина за десерт от мен :)но, усмивките на семейството ми и това че бяхме заедно и сме заедно прави цялата Коледа неповторима! тази година ще продължим традицията!
    Весела коледа, момичета!


  35. пържолките на тати със специален гъбен сос :–)


  36. Моето любимо ястие в Коледната вечер са бабините пълнени сушени червени чушки с боб… мога да мина и само с тях, поляти обилно с червеното вино на тати :)
    Тази томбола беше чудесен повод най-после да напиша коментар във вашия страхотен блог, който следя редовно!


  37. Здравейте,имам доста любими коледни гозби,но като че ли най обичам свинско с кисело зеле…:-))


  38. На Коледа ако има прасенце жертва(разбирай гостувам на село при приятели) се прави скара,ситно нарязани мръвки с бял лук на кръгчета и забулен черен дроб всичко това със споменатата голяма питка ,която се къса на конци.Ако няма загинало геройски същество от свински характер(разбирай бизнеса изисква жертви и работя по празниците)-пилешки жулиен и свински пържоли със сметана,гъби и топено сирене в йенска тавичка.Десерта е баклавички с триъгълна форма обилно сиропирани от Бъдни вечер.
    И в двата случая денят е посветен на готвенето,червеното вино и роднините.Весели празници!


  39. Любимото ми коледно ястие е сарми, лозови или зелеви няма значение!Само да е месо с ориз, завито в лист!;)Весели празници


  40. За Коледа ли ? Всичко с кисело зеле, обожавам го…
    А дали върху зелето е тръшнато печено прасенце- сукалче,
    дали ще е пълнена пуйчица с кестени,
    дали сгушени сармички с месо обаче /не с кайма / и ориз,
    или едно най-обикновенно зеле на тавата с нахвърляни вътре ребърца за разкош…
    това е без значение….важното е да участва киселото зеле ! А всички изброени манджи направо ще са изхабени, ако си нямат за компания няколко бутилчици червено винце !


  41. Любимито ми коледно ястие е мазният хляб на мама,много е вкусен като има повечко сиренце.
    Весели празници!


  42. Сърмите на майка ми с пуешко. Аз винаги правя нещо друго, но много ги обичам. Освен това не мога да ги ям и на обед (у нея), и на вечеря (у дома) :)


  43. Пържоли.
    Весели празници!


  44. Каапаамааа! Весели празници:)))


  45. да доизям джурканият боб от бъдни вечер и капама естествено и сърми и пуйка


  46. Най-любима ми е огромната пуйка, която майка ми приготвя почти цял ден. Пълнежът е от ориз, стафиди и още разни тайни съставки (тя обикновено не търпи никого до себе си когато готви), става божествено, а и нахранва всички роднини наоколо.
    Не приготвяме капама, защото е ужасно тежка, а и след Бъдни вечер всеки е меко казано преял я с вкусни сърмички, я с бобец.
    И десертно задължително нещо с тиква.

    Миналата година приготвих някакъв унгарски сос с лук, ябълки, оцет и захар.. мм.. Използвах го като сос за пуйката и беше божествено. Тази година пък опитах немско коледно меню с прекрасно приготвена гъска, традиционното йм червено кисело зеле и кнедли. Когато сама определям коледното меню, задължително ще се ориентирам към гъските :D

    Весела подготовка за празниците! Много, много любов и прекрасни емоции от ваша редовна читателка :)


  47. боб. пише се, както се и яде: едно „б“ на бъдни вечер, едно „ооооо“ за отворените подаръци и едно б на Коледа.
    Миналата година моя приятелка ни сготви боб на фурна, но хич не внимавах как го стори… затова, който знае как се прави (знам, че едва ли е трудно, но със сигурност има някоя врътка като „оооо“-то по средата, което го прави по-вкусен) да споделя тук!
    Вкусни празници!


  48. Престоял една нощ на масата тиквеник за закуска. Пуйка с кестени и телешко със сини сливи.


  49. Коледна пуйка – http://hobbitkitchen.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html

    Играя само за книгата, имам си френска кафеварка, която използвам за липов чай :)


  50. При мене е сложно. Месо не ям, но не съм и класически вегетарианец. Затова и лично мое любимо ясте е зелцето от капамата, поело аромата на подправки и вино, с леко кисела жилка. Или пък плънката на коледната пуйка, с ароматни манатарки и приятно пикантен привкус. Но независимо кое от двете е, задължително в компанията на семейството :).


  51. Бабиното пиле със зеле, което никога не стига – нито пилето, нито зелето :) Тази година съм я инструктирала за две пилета с две зелета, ама да видим :)))

    И татьовото прАси с праз – реже всичко ужасно джелатската и го готви едно към гьотере (или на мен така ми се струва) – но е изключително вкусно :)


  52. колкото и да е семло – банани, портокали и мандарини. все още мирисът им напомня за времето, когато ги имаше около Коледа и Нова година. веднага се чувствам празнично като малко дете.


  53. Вкъщи по Коледа винаги се приготвя огромна купа ошав и така като се замисля май него очаквам с най-голямо нетърпение.


  54. OOooh, obojawam Jamie:)
    A na Koleda nai-obicham brat mi kato se pribere ot Germaniq da donese shtolen. Rrrroar :)

    Pozdrawi!


  55. За Коледа обожавам специалитетите на моята майка , които тя приготвя в глинено гърненце – различни видове меса с кисело зеле,и след задушаване резултатът е неописуем. А за гарнитура разнообразие от салати и разбира се семейни усмивки.Весела Коледа на всички!


  56. Естествено, че любимото ми Коледно ястие е месото. По-точно- пържоли приготвени на жар, навън в покритият със сняг двор. За жалост тази година ще се задоволим с капама :)


  57. Печено прасенце (около 150кг) :) в глинена пещ…
    с много червено винце


  58. Капама или пържоли на фурна покрити с мноооооооооого задушен лук. Май Рамстек му се вика на последното.


  59. По Коледа най-обичам да си хапвам…..суджучета на скара с гарнитура-печена луканка,а за десерт пържоли на фурна с гъбен сос и лимонче :)


  60. Моето любимо коледно ястие са зелевите сърми, които
    приготвям с месото на едно цяло пиле, от кожата на което ползвам само мазнината, подредени и изпечени в
    гювеч за около 3-4 часа на фурна.Стават като мозък и с много лимонов сок се топят в устата…
    Пожелавам на вас и всички, които следят сайта, да посрещнат една светла и озарена Коледа!


  61. Едно ястие е много трудно да се избере, за това ще спомена три (за щастие):

    – друсан свински кебап с лютеница/бульон.
    – топла пача, подправена с настърган хрян и оцет.
    – зелеви сърми

    леле как ми потекоха лигите …


  62. Зелеви сърмички с кайма, пълнена пуйка и баклавичка.


  63. Коледните празници винаги съм ги асоциирала с тиквеника със стафиди и меденките, които правя – та те са лбимите ни коледни символи на масата!!!


  64. тъй като съм единствената вегетарианка в семейството и мама не се навива да готви само за мен (за другите, разбира се, има някакво месо), винаги дояждам каквото е останало от бъдни вечер
    така че „коледното“ нещо, което беше в моето детство и си остана, са медените курабийки, за които традиционно се използват формички като дядо коледа, звезди или ангели, хаха


  65. КОЛЕДНАТА ТОРТА, ШОКОЛАД И ГОРЕЩО КАФЕ ДОПЪЛВАТ ПРАЗНИКА И СА ЧАСТ ОТ ОНЗИ ,,КОЛЕДЕН ДУХ“,КОЙТО НИ СЪБИРА И НИ ПРАВИ ЩАСТЛИВИ.


  66. На Коледа обичам кисело зеле със свинско и кървавица. Това което е абсолютно задължително е да бъде приготвено в тенджера, а не запечено в тава. С достатъчно червен пипер, който му пордава очарователен цвят, докато под капака на тенджерата то е съхранило сочния аромат на Коледата, и дългите вечери прекарани пред чиния с истинска туршия и чаша домашна ракия. И разбира се довършени с профължителна вечеря и чаши червено вино. Онова зеле, което дава всички оправдания за изтърпяването на изнурителния период на постите, които са напълно безсмислени в съвременния свят, но са имали здрава логика в предишния…


  67. Събудихте хазартния тип в мен! :)) Радвам се, че се завърнахте, без вас Светът не беше същия…
    Както и други споменават: изостаналите сърмички и чушки с боб от Бъдни вечер, като гарнитура на пържоли, мезета и глезотии от свински произход. И баница с много сирене, яйца и масло. Изобщо – целодневното готвене от предния ден щастливо се компенсира с дояждането на продукцията през няколкото следващи. Топли и пълни с весел звън на чаши празници на всички!


  68. На баба баницата с праз и зелева чорба :)


  69. Да се наредя и аз на опашката :)
    Любимото ми Коледно ястие е свински пържоли с гарнитура от кюфтенца и червено вино, разбира се :)


  70. Здравейте, Коледа е прекрасен семеен празник и наистина е време за кулинарни изкушения. Моята специална Коледа включва пълнена тиква -това е нещо невероятно докато не го опиташ. Пълни се с ядки и сушени плодове, малко ром или някъкъв ликьор и се пече на бавен огън 4 часа реже се като торта и се сервира.
    Нямам търпение да се събере семейството около масата и да си сипем греяно вино.
    Весела коледа и на вас!!


  71. Капама!

    Но ако трябва да съм честен целия период го свързвам най-вече с Бобената салата, която майка ми прави всяка бъдни вечер. Няма по-вкусно нещо! ;)


  72. Май, май и аз го свързам с капама! Напук обаче #1 в класацията на моето семейство са свинските паржоли, заобиколени от пържени картофи и поляти с гъбен сос. Това, което чакам с трепет е Десертът с главно „Д“. Защото постя търпеливо вече 5 години и много обичам сладки работи. За Коледа правя чуйзкейк с боровинки по студен начим. Много е вкусен и след дългъ пост вкъщи се чува само „М-м-м-м“!


  73. Здравейте,

    Подаръците са страхотни и не мога да не се включа и аз в коледната томбола:) Коледното ястие, което чакам с нетърпение и като нещо наистина празнично е келдната пита.

    Весели празници и вълшебна и усмихната нова година:)


  74. Баница от домашно бутер тесто с плънка от кайма и праз. Нещо като семейна традиция е на коледа.:) Плюс някаква по- сериозна мръвка разбира се.:)


  75. Свързвам Коледа с постните зелеви сарми и сушени червени чушки, пълнени със смес от боб и ориз (а не само с боб или само с ориз, както са по-известни), които се приготвят в района на Подбалкана за Бъдни вечер. Ядем колкото ядем на Бъдни вечер, а на Коледа ги запържваме леееекичко в малко от мазнината на свинските пържоли и имаме чудна гарнитура. Всичко това върви полято с тъмночервено вино, естествено!

    Весели празници!


  76. Меденки. Няма начин на Коледа без меденки с глазура.


  77. Две са любимите ми манджи и ги разпределям справедливо – едната за Коледа, другата за Нова Година, когато както дойде.

    Пиле по мадраски е едната – малко е мазно, както всичко от този край на Индия, ако правилно съм си извадила заключенията от няколкото готвени ястия; другото е великолепният странджански кебап – силният сос, подправен с киселите краставички, плюс предварително приготвяното, овкусявано и киснато във вино месо са просто една магия. И го казвам аз, която по принцип не обичам много месо и освен в този единствен случай, не ям и свинско. Но това е задължително! И си струва всички усилия и време – ако не сте, опитайте и двете!

    Весели празници на най-вкусния блог :-)


  78. Ногу убичъм пуйкъ със зелле!!! Нъпрау съ разтрипервам, ако ми дадат джопан, който е стоял заровен в зелето с часове и бавно, методично и напоително се е припичал в умерено горещата фурна. Ако някой си направи труда да сложи и лют червен пипер вече започвам да слюнкоотделям преди самото ядене. Мммм


  79. Най-любимото ми е свинското бутче, което баща ми шпикова и пече по собствена любима рецепта – цар е в кухнята този човек! А като се комбинира и с невероятната му погача, още докато пиша и преглъщам. Мечтая си някой ден да готвя поне наполовина толкова добре като него. :-)


  80. Капама, сърмички(малки-зелеви),салати(бобена,руска,снежанка), тушия,питка(с късмети), задушени гъбки, саралия. И разбира се Виноградско вино.


  81. Баба ми правеше невероятни пържолки – с червен и черен пипер, поляти с червено винце… ммм :) Винаги ще свързвам Коледа с тях.


  82. Любимото ми коледно ястие е кошницата с плодове, която седи полупразна на масата още от 24-ти. В зависимост от дължината на бъдни-разговорите с родителите ми, се явява и още едно любимо ястие – сместа, в която има оцет, чесън, счукани орехи и лют пипер. Весела празници!


  83. Пълнена пуйка е моят избор :)
    И тази година отново ще я правя, само ще добавя варени кестени в плънката. Очаквам отново да стане чудесна, а аз да стана още по-кръгла.


  84. Освен зелевите сърми с кълцано месо и сос,правя свински пържоли на скара и катино мезе.Това е едно не толкова популярно,но много вкусно ястие от българската национална кухня-хапки свинско месо,много лук,гъби и масло-всичко в тенджерата и се задушава до готовност.
    За десерт задължително сладка баница-тиквеник или баклава.
    Най-важното е да се приготви с много любов за любимите хора :)


  85. Определено любимото ми ястие за празника са традиционната българска мусака и телешка капама в гювеч Весели празници!


  86. На Коледа не може без пържоли. Любими са ми, естествено. Обаче много се радвам на една хубава пача,задължително питка с късмети, баница от тикви и ракийка.
    Весели празници на всички!!!!


  87. Тава, пълна със сарми, отгоре пържоли, а върху тях – едно цяло пиле! :))


  88. Свинско със зеле,ама то си ми е любимо по всяко време! :))) Весели празници!!


  89. Току-що разбрах, че леля ми приготвя нещо, което май ще ми стане любим коледен десерт – пълнена тиква с плодове и локум! Ммммммммммммм….:))))
    Весели празници на всички!


  90. Слава Богу аз не свързвам Коледа с необуздано преяждане с месо, а само седя отстрани и го наблюдавам. Любимо ми е всичко, които майка ми приготвя, когато й отиваме на гости на 25-ти. това обикновено са постните ястия от Бъдни вечер: пълнени сухи чушки, сарми, баница с праз и т.н – за човек, който не яде месо Коледата не е нещо по-специлално в кулинарно отношение:)


  91. Сушени червени чушки, пълнени с боб!!! И също лозовите сърмички с два вида ориз, накъсано пилешко месо и стафиди, които майка ми прави… да си оближеш пръстите! :)


  92. Зелевите сърмички, които баба ми правеше; пълнени чушки с боб и зеле; тиквеникът на мама, ммммммм! Весели празници и чудни мигове около Коледната трапеза :))


  93. свинско със зелен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


  94. зеле* хахаха


  95. Привет :)
    Да се включа и аз
    Обожавам суши червени чушки пълнени с шарен боб и орехи, по традиция винаги ги приготвя баба ми, но вече ги правя и аз :)
    Весели и незабравими празници!!!


  96. ха ха
    какво съм писала, сега и да преведа :)

    суши = сухи


  97. Сърми с кисело зеле.Най-любимото ми ястие за Коледа!
    Хубави празници и успех в томболата:)


  98. Пълнено пиле върху кисело зеле


  99. малки сърмички с кахма и кисело зеле


  100. На мене също са ми любими пълнените чушки,примерно с черен боб ; а също и сърмите.


  101. Много обичам за Коледа да има на трапезата да има лозови сарички :))


  102. Много обичам за Коледа да има на трапезата лозови сармички :))


  103. За Коледа цялото ми семейство иска да им направя баница от тикви. Аз самата много я обичам
    весели празници


  104. Не си представям Коледа без Свински Пържоли, руска салата и баница с късмети…..
    нека всички посрешнат и изпратят празниците в крепко здраве и с много усмивки и най-вече с любимите хора


  105. гледам че съм out of time, но да си кажа… – нищо не обичам от коледното меню, защото мразя безумните безсмислени семейни събирания; е все пак май коледни сладки обичам :) А Джейми Оливър е пич, да.


  106. Любимите ми коледни ястия са зелеви сърми и коледен традиционен сладкиш.


  107. Любимите ми манджи за Коледа са свинско с кис. зеле,баница със сирене и масло,постни лозови сърмички и пържени картофки…


  108. Пиле с кисело зеле, запечено на фурна. Най-страхотната гозба.И праз за гарнитура. Страхотно е. А като прибавим и чаша червено вино-нещата си идват точно на място.


  109. Зелевите сарми на свекърва ми!Просто уникални,с кълцано месо!Прави ги веднъж в годината,точно за Коледа,с нетърпение ги чакам!


  110. Посрещам Коледа от доста време със свинско с кис. зеле,пържолки,пържени картофки,трушийка и червено вино,за предпочитане асеновградски мавруд.


  111. Пълнена пуйка, правим я 3 години и става страхотна, домашна руска салата


  112. За коледа винаги имаме изобилие от сушени плодове и ядки-те са ми любими, както и традиционните коледни домашни сладки… Но ако трябва да избера само едно нещо – то ще е ЩОЛЕН



Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: