Завръщането на джедаите
ноември 19, 2009Доста време обсъждахме над по няколко бири всеки път какво точно да напишем в така наречения comeback пост, който ще ни извади от половингодишната липса. Толкова време всъщност, че бирите преминаха от лятната потнa Corona с парче лайм, през червен Murphy´s и стигнаха до тъмен Staropramen, съвсем подходящ за настъпващата зима. Над Velkopopovicky Kozel не сме размишлявали, просто защото се оказа абсолютно дефицитен у нас, но подозирам, че ако бяхме почнали размисъла от него, вероятно нямаше му мислим толкова и щяхме вече да сме се върнали и да ви досаждаме с най-различни рецепти.
Но за да не бъде объркана с алкохолизъм чистата ни като утринна роса любов към бирата, ще започнем да говорим по същество. Което в този блог е храната. По принцип. В случая обаче трябва да дадем някакво извинение защо ни е нямало, не само поради това, че го изисква доброто възпитание. Много от вас оставиха хубави коментари докато ни нямаше с въпроси къде сме се изгубили. Милите коментари и напомняния от приятели и близки понякога прекрачваха добрия тон и преминаваха директно в напомняния, че имаме кулинарен блог, изискване на обяснения за липсата, заплахи за саморазправа и така нататък. Не е нужно да казваме, че при всеки прочетен коментар или чуто напомняне от приятел, съвестта започваше да ни гризе по малко. Не защото сме длъжни с нещо някому или защото кулинарният свят ще опустее без нас, а защото сме занемарили нещо, което очевидно и двете обичаме да правим.
Между коментарите имаше и предположения защо сме изчезнали и не пишем вече, които ни забавляваха много. Държим да отбележим, че: не сме преяли/препили/умрели от глад/забегнали при дивите вълци в Аляска/забравили да готвим/попълнете многоточието. Тук сме си и двете. Някои от предположенията почти се оказаха верни, дори.
Просто животът ни държа заети с други неща известно време. И продължаваме да готвим. А от утре, и да споделяме резултатите и с вас.
П.С. Всъщност, връщаме се само заради теб, Христо. Дочухме, че си заплашил с гладна стачка и се уплашихме сериозно.
П.П.С. Горното не е вярно, макар че много уважаваме и ценим подкрепата на Христо, както и на всички останали приятели на този блог.
Чак не вярвам на очите си. :) Влязох случайно да търся нещо. :)
от Събина ноември 19, 2009 at 6:58 pmЕееее
от Росица ноември 19, 2009 at 7:26 pmПрецаках се. Четох, четох, за да стигна до новата рецепта, но стигнах само до края на поста, а рецепта – тц. Затова пък няма да ви кажа за пилешките дробчета, които направих току-що – със зехтин, в който е отлежал накълцан на дребно пресен розмарин (и с част от розмарина).
от Светла ноември 19, 2009 at 7:44 pmЕй, добро завръщане. Да ви кажа, липсвахте ми. Няма други, които да пишат и представят рецепти като вас.
от Йоана Петрова ноември 19, 2009 at 8:06 pmАйде всички сега да пием по една бира (чаша вино) и да чакаме хубави рецепти с хубави истории. :)
Преди време започнах от вашия блог,видях ,че има други ,а сега имам собствен,в който миналата седмица отбелязах приготвеното от мен по ваша рецепта http://beautiful-danito.blogspot.com/-това беше ирландската яхния/и сега разбирам,че много бира е изпита и затова резултата е вълшебен/.И аз като Светла останах като измаменото камилче,че няма рецепта ,но смятам ,че това беше целта.Чакаме ви и поздрави!!
от Dani ноември 19, 2009 at 8:39 pmДа бе, и аз си мислих за вас докато пробвах и измислях нови рецепти, например новата ми кестенова торта или паланчинки с тиква, ама хайде и вие разкажете какво готвихте през това време.
от Василена ноември 19, 2009 at 8:41 pmWelcome back, Mr. Anderson!
от Boyko Blagoev ноември 19, 2009 at 8:46 pmДнес е деня на новото божоле :) Наздраве, а рецепта – утре!
от nojivilichka ноември 19, 2009 at 8:54 pmБлагодаря ви, че ви има :-)
от luchko ноември 19, 2009 at 9:40 pmхубава снимка !
от estqwerty ноември 20, 2009 at 1:06 amтрябва да има и нещо за хапване наистина, чакаме :)
ихааа
от вели ноември 20, 2009 at 2:34 amНаздраве! Забравих божолето аз :(
не само хубави, а много вкусни са вашите рецепти! привет ! от утре съм на линия, с молив, тефтер, черпак и тенджера! :)
от margarita ноември 20, 2009 at 5:01 amkanpai! :)
от emma ноември 20, 2009 at 10:00 amУррррррааааааааааа!
Или както се казваше в едни предизборни клипове:
„Е, време беше“ (за добрите, хахаха)
от Радан ноември 20, 2009 at 10:14 amЕма ми прати преди малко (петък сутрин е и тъкмо се включвах в работен режим) линк към познатата/любима/стара страница; като бях малък, в моменти на особена радост си търках дланите на ръцете една в друга (май оттам идва „потрива доволно ръце“) – е, сега си спомних, когато бях малък ;-)
Браво момичета! Кураж! Чакам първата рецепта с нетърпение.
Имам малък кулинарен проблем – ще съм признателен ако вие или някой друг ми помогне – как се обезкостява цяло сурово пиле?
п.с. блогът се активира малко преди да падна под критичните 60 кила, you save my life ;-)
от Христо ноември 20, 2009 at 10:58 amДет’ са вика – реди, стеди, кук! Да се лее зехтин и да тракат дървени лъжици!
от пламен ноември 20, 2009 at 11:36 amDobre doshli obratno, v kuhniata!:) Neka lajicata bade s vas!:)
от Musha Busha ноември 20, 2009 at 12:12 pmСупер:)
от Стефан Николов ноември 20, 2009 at 12:36 pmЮ! Стискам палци и вадя ножа и виличката :)
от Асе ноември 20, 2009 at 1:49 pmе, добра новина! :)
от faeton ноември 20, 2009 at 2:55 pmЙеее! :) Добре дошли! Аз няколко пъти правих пък сандвичите с кашкавал на тиган. С ютия не смея! :D
от Hris ноември 20, 2009 at 4:26 pmmnogo hubavo, mnogo hubavo vsi4ko tova :)!!!! imam dve tri interesni recepti, koito sam izprobvala (i poizmislila v izvesten smisal)li4no, a i drugi pokrai men sa gi poizprobvali i iskam da gi spodelq, iskate li gi? hm….ami ako gi iskate, obajdaite se :)
от kremena ноември 20, 2009 at 4:52 pmkisses na vsi4ki lakomnitsi
Не е истина!Гледам и не вярвам .Най после се появихте.Това е любимия ми кулинарен блог.И не само заради рецептите ,а най вече заради вашия коментар. Пожелавам ви нови и свежи идеи !Ей и да не изчезнете пак…
от Наталия ноември 20, 2009 at 5:27 pmмного се радвам да ви видя! :-)
от ejjjik ноември 20, 2009 at 6:46 pmПоглеждам в блог класацията и какво откривам ….. нов пост от вашия блог!Радвам се,че сте тук!Хубава вечер!
от Nanita ноември 20, 2009 at 7:48 pmЮху! Как се радвам и аз! :)
от Bulgariana ноември 20, 2009 at 11:47 pmей.. едно хубаво нещо за деня .. точно си гледах любимите страници .. и ги прочиствах.. новас ви оставям :) давате страхотни идеи за много вкусни неща :)
от niki ноември 21, 2009 at 1:52 amЧудесно! Много хубаво, че се завръщате. Макар да започнах блог, който ужким не е за храна (но това все още не се разбира, защото само за това говоря), първата рецепта по случайност бяха вашите печени дюли с локум и орехи. Радвам се, че сте отново тук с прекрасните си рецепти, снимки и стил. Поздрави и bon apetit! (последното се произнася в Джулия Чайлд стил :)
от littlethingslife ноември 22, 2009 at 9:15 amКато гледам, само аз липсвам тук и се включвам за протокола. Крайно време беше!Размърдайте си тиганите сега! Храната преди всичко! Таношими ;)
от Тина ноември 22, 2009 at 4:37 pmОу, върха! Чудесно е, че се върнахте!
от filifionka ноември 22, 2009 at 11:59 pmдобре дошли:) вече бях започнала да губя надежда:)
от llorra ноември 23, 2009 at 8:20 pm[…] И Америка да постреля. След тоя хаотичен пост, след завръщането на Нож и Виличка и след първия пост на Радио Марс от много време насам, […]
от Хаотично | NiCodile ноември 24, 2009 at 4:16 pmПфех, разгеле! Добре сте се завърнали! :-)
от Marfa ноември 24, 2009 at 6:46 pmДобре дошли обратно!
от Ренета ноември 25, 2009 at 3:03 pmДа се добавя : нов фен . Едно търсене на рецепта за ципурка ме отведе при вас , и смятам да ви наглеждам :) Снимките са страхотни, повече ако може !!
от lemonade ноември 30, 2009 at 5:30 pmЛеле как ми липсвахте… :) цяло лято изхранвам фамилията с някои от Вашите рецепти :) Спорно блогване :)
от златката януари 18, 2010 at 11:06 amСтрахотна статия, чета всяка една статия в този блог с най-голямо удоволствие!
от врати цени септември 9, 2014 at 9:03 am