h1

Завръщането на джедаите

ноември 19, 2009

Доста време обсъждахме над по няколко бири всеки път какво точно да напишем в така наречения comeback пост, който ще ни извади от половингодишната липса. Толкова време всъщност, че бирите преминаха от лятната потнa Corona с парче лайм, през червен Murphy´s и стигнаха до тъмен Staropramen, съвсем подходящ за настъпващата зима. Над Velkopopovicky Kozel не сме размишлявали, просто защото се оказа абсолютно дефицитен у нас, но подозирам, че ако бяхме почнали размисъла от него, вероятно нямаше му мислим толкова и щяхме вече да сме се върнали и да ви досаждаме с най-различни рецепти.

Но за да не бъде объркана с алкохолизъм чистата ни като утринна роса любов към бирата, ще започнем да говорим по същество. Което в този блог е храната. По принцип. В случая обаче трябва да дадем някакво извинение защо ни е нямало, не само поради това, че го изисква доброто възпитание. Много от вас оставиха хубави коментари докато ни нямаше с въпроси къде сме се изгубили. Милите коментари и напомняния от приятели и близки понякога прекрачваха добрия тон и преминаваха директно в напомняния, че имаме кулинарен блог, изискване на обяснения за липсата, заплахи за саморазправа и така нататък. Не е нужно да казваме, че при всеки прочетен коментар или чуто напомняне от приятел, съвестта започваше да ни гризе по малко. Не защото сме длъжни с нещо някому или защото кулинарният свят ще опустее без нас, а защото сме занемарили нещо, което очевидно и двете обичаме да правим.

Между коментарите имаше и предположения защо сме изчезнали и не пишем вече, които ни забавляваха много. Държим да отбележим, че: не сме преяли/препили/умрели от глад/забегнали при дивите вълци в Аляска/забравили да готвим/попълнете многоточието. Тук сме си и двете. Някои от предположенията почти се оказаха верни, дори.

Просто животът ни държа заети с други неща известно време. И продължаваме да готвим. А от утре, и да споделяме резултатите и с вас.

П.С. Всъщност, връщаме се само заради теб, Христо. Дочухме, че си заплашил с гладна стачка и се уплашихме сериозно.

П.П.С. Горното не е вярно, макар че много уважаваме и ценим подкрепата на Христо, както и на всички останали приятели на този блог.

37 коментара

  1. Чак не вярвам на очите си. :) Влязох случайно да търся нещо. :)


  2. Еееее


  3. Прецаках се. Четох, четох, за да стигна до новата рецепта, но стигнах само до края на поста, а рецепта – тц. Затова пък няма да ви кажа за пилешките дробчета, които направих току-що – със зехтин, в който е отлежал накълцан на дребно пресен розмарин (и с част от розмарина).


  4. Ей, добро завръщане. Да ви кажа, липсвахте ми. Няма други, които да пишат и представят рецепти като вас.
    Айде всички сега да пием по една бира (чаша вино) и да чакаме хубави рецепти с хубави истории. :)


  5. Преди време започнах от вашия блог,видях ,че има други ,а сега имам собствен,в който миналата седмица отбелязах приготвеното от мен по ваша рецепта http://beautiful-danito.blogspot.com/-това беше ирландската яхния/и сега разбирам,че много бира е изпита и затова резултата е вълшебен/.И аз като Светла останах като измаменото камилче,че няма рецепта ,но смятам ,че това беше целта.Чакаме ви и поздрави!!


  6. Да бе, и аз си мислих за вас докато пробвах и измислях нови рецепти, например новата ми кестенова торта или паланчинки с тиква, ама хайде и вие разкажете какво готвихте през това време.


  7. Welcome back, Mr. Anderson!


  8. Днес е деня на новото божоле :) Наздраве, а рецепта – утре!


  9. Благодаря ви, че ви има :-)


  10. хубава снимка !
    трябва да има и нещо за хапване наистина, чакаме :)


  11. ихааа
    Наздраве! Забравих божолето аз :(


  12. не само хубави, а много вкусни са вашите рецепти! привет ! от утре съм на линия, с молив, тефтер, черпак и тенджера! :)


  13. kanpai! :)


  14. Уррррррааааааааааа!

    Или както се казваше в едни предизборни клипове:

    „Е, време беше“ (за добрите, хахаха)


  15. Ема ми прати преди малко (петък сутрин е и тъкмо се включвах в работен режим) линк към познатата/любима/стара страница; като бях малък, в моменти на особена радост си търках дланите на ръцете една в друга (май оттам идва „потрива доволно ръце“) – е, сега си спомних, когато бях малък ;-)
    Браво момичета! Кураж! Чакам първата рецепта с нетърпение.
    Имам малък кулинарен проблем – ще съм признателен ако вие или някой друг ми помогне – как се обезкостява цяло сурово пиле?

    п.с. блогът се активира малко преди да падна под критичните 60 кила, you save my life ;-)


  16. Дет’ са вика – реди, стеди, кук! Да се лее зехтин и да тракат дървени лъжици!


  17. Dobre doshli obratno, v kuhniata!:) Neka lajicata bade s vas!:)


  18. Супер:)


  19. Ю! Стискам палци и вадя ножа и виличката :)


  20. е, добра новина! :)


  21. Йеее! :) Добре дошли! Аз няколко пъти правих пък сандвичите с кашкавал на тиган. С ютия не смея! :D


  22. mnogo hubavo, mnogo hubavo vsi4ko tova :)!!!! imam dve tri interesni recepti, koito sam izprobvala (i poizmislila v izvesten smisal)li4no, a i drugi pokrai men sa gi poizprobvali i iskam da gi spodelq, iskate li gi? hm….ami ako gi iskate, obajdaite se :)
    kisses na vsi4ki lakomnitsi


  23. Не е истина!Гледам и не вярвам .Най после се появихте.Това е любимия ми кулинарен блог.И не само заради рецептите ,а най вече заради вашия коментар. Пожелавам ви нови и свежи идеи !Ей и да не изчезнете пак…


  24. много се радвам да ви видя! :-)


  25. Поглеждам в блог класацията и какво откривам ….. нов пост от вашия блог!Радвам се,че сте тук!Хубава вечер!


  26. Юху! Как се радвам и аз! :)


  27. ей.. едно хубаво нещо за деня .. точно си гледах любимите страници .. и ги прочиствах.. новас ви оставям :) давате страхотни идеи за много вкусни неща :)


  28. Чудесно! Много хубаво, че се завръщате. Макар да започнах блог, който ужким не е за храна (но това все още не се разбира, защото само за това говоря), първата рецепта по случайност бяха вашите печени дюли с локум и орехи. Радвам се, че сте отново тук с прекрасните си рецепти, снимки и стил. Поздрави и bon apetit! (последното се произнася в Джулия Чайлд стил :)


  29. Като гледам, само аз липсвам тук и се включвам за протокола. Крайно време беше!Размърдайте си тиганите сега! Храната преди всичко! Таношими ;)


  30. Оу, върха! Чудесно е, че се върнахте!


  31. добре дошли:) вече бях започнала да губя надежда:)


  32. […] И Америка да постреля. След тоя хаотичен пост, след завръщането на Нож и Виличка и след първия пост на Радио Марс от много време насам, […]


  33. Пфех, разгеле! Добре сте се завърнали! :-)


  34. Добре дошли обратно!


  35. Да се добавя : нов фен . Едно търсене на рецепта за ципурка ме отведе при вас , и смятам да ви наглеждам :) Снимките са страхотни, повече ако може !!


  36. Леле как ми липсвахте… :) цяло лято изхранвам фамилията с някои от Вашите рецепти :) Спорно блогване :)


  37. Страхотна статия, чета всяка една статия в този блог с най-голямо удоволствие!



Вашият отговор на Boyko Blagoev Отказ