h1

Сандвичи с охладена сьомга

април 11, 2007

dsc00070.jpg

Сандвичите са си важна част от живота на всеки, няма какво да се лъжем. Дали ще е дюнер, филия с лютеница и сирене (тези са ми в топ 3 на любимите сандвичи) или нещо по-шик, от рода на сандвич с бекон и круши, все едно. Всички ги обичаме. Или поне аз. :)

След сериозното ядене покрай Великден, реших да мина на по-лек режим и за вечеря си направихме с Магдалина именно тези сандвичи – с охладена сьомга. Е, към партито се присъединиха и няколко резена хляб със сирене Бергадер (немско синьо сирене с мек вкус и мирис) – за по-интересно. :)

Понеже съм страхотен фен на въглехидратите (знам, че не бива), бих могла да говоря за хляб докато ви писне, но ще се придържам към темата. На рибата и отива по-стегнат и фин хляб, с подчертан аромат. Най-добре е да е ръжен или пълнозърнест, но истински, не имитация, която прилича на кекс и се троши. В случая използвах български ръжен хляб ( марката е „Нилана“ и се намира в Била), намазан с малко масло. Самата риба би могла да бъде и пушена сьомга, но аз харесвам охладената сурова (тя е чудесна и за суши при полеви условия, но за него друг път); има ненатрапчив, свеж вкус и е съвсем достъпна за консумация без специален повод.

Нали съм нетърпелива, както ме беше погнал глад, бях готова вече да омета сандвичите, но Магдалина реши да ги доизпипа. Тя придаде блясък на сандвичите с няколко много тънки резенчета лимон и каперси – плодовете на каперовия храст, които, осолени и мариновани се използват широко като подправка към риба и различни видове салати. По желание към сандвичите може да се прибави и лук, но нарязан на съвсем тънки кръгчета, така че да не засенчи вкуса на останалите съставки.

К.

Advertisements

5 коментара

  1. О, прекрасно! Чудесни идеи и още по-добро представяне. Тези дни със сигурност ще мина през халите за малко сьомга ;)


  2. […] използват думи и фотография за нехуманни цели, ме накараха като едно от първите неща за деня да отида в Халите за […]


  3. По принцип харесвам много пушена сьомга, но ще опитам варианта с охладена. Определено се събуди чревоугодническия ми плам.


  4. Охладената също е адски вкусна :)


  5. Toplo ili studeno pushena siomga e el classico ,no spored men za sandvich nai dobre e presno solena i zadalzhitelno cheren hliab pshenichen ili ryzhen s mnoogo malko maslo a otgore presen kopar ili marulia no ne i luk.Po princip na „chervenite „ribi -siomga i t.n. ne se slagat drugi podpravki osven sol i malko cheren ili bial peper-simple the best..
    Vseki mozhe da si napravi solena siomga ot tova po lesno i vkusno niama, ako se spazi proporciata sol/zahar razbira se ,i garantiram che i nai iztuncheniat kulinarist naistina shte ostane mnogo mnogo dovolen.Za tezi sandvichi e nai dobre s vodka ,aquavit ili cherveno shiraz .Bon Appètit



Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: