h1

Подарък: Баба Марта

февруари 27, 2010

Продължаваме с рубриката „Подаръци“, която започна преди Коледа и се появява навреме точно за баба Марта, най-любимия празник на едната половинка от тандема.

Този път един от вас ще има шанса да спечели керамична тава, която има едно невероятно предимство – можете да сервирате приготвената храна директно в нея, без нито за секунда тя да изгуби прекрасния си вид и хрупкава коричка. Освен това, в нея можете да печете месо, зеленчуци, сладкиши, хляб, почиства се изключително лесно, разпределя топлината равномерно, а прекрасният и цвят е радост за всяка кухня.

Но… дотук с рекламната пауза.

В томболата може да участва всеки, без роднините ни до второ коляно по съребрена линия, като двете условия са: да оставите валиден и-мейл адрес и да отговорите на следния въпрос:

Кой ви е най-най-любимия хляб? Ръчен, ръжен, пълнозърнест, погача или такъв, който само баба ви прави по тайна семейна рецепта?

Нека надпреварата да започне сега и да приключи на 7ми март в 23:59!

Успех!

About these ads

100 comments

  1. Тайната семейна рецепта за пита от типово брашно със сода! Баба я прави за празници, аз я наследих. :) Може да ви я споделя като гост блогър. :Р


  2. Тавата е страхотна! Сигурно не мога да си позволя да я купя (все още) и с удоволствие ще се включа в играта. Обичам всякакъв хляб! Но ако трябва да съм конкретна – любимият ми е топъл, току що изваден от фурната на село, бял, мек и пухкав хляб! Идеален е, това е споменът от моето детство! :)


  3. содената питка, която открих в тетрадката с рецепти на майка ::)))


  4. Най-много обичам прясно изпечена багета с хрупкава коричка.


  5. Вашият с тъмна бира и сушени чушки, който още не съм опитала, но не пречи да ми е любим! Това не е опит за подкупване, а израз на любовта ми към хляба, бирата и чушките едновременно! :)


  6. Любимият ми …. ммммм една вкусна ароматна содена питка с ким и кашкавал, която мама прави в събота следобед, бързо, ароматно и мммВкусно, аз съм пробвала да слагам вътре и маслини, сирене, но колкото по-малко съставки токова по-добре :)


  7. Tozi, koito si pravia ve4e ot edna godina v hlebopekarnata-bial s silno prepe4ena kori4ka…kogato e gotov-cialata ka6ta uhae neveroiatno…


  8. Ръчният, разбира се :))


  9. Пълнозърнестият.
    Особено ако има семена. :)


  10. Тавата е супер наистина.
    Любимият ми хляб всъщност е коледната питка/погача, която баба ми прави. За мое огромно съжаление не съм особено по печивата и не мога да възпроизведа рецептата.
    С тази питка имам два ясни и много хубави спомена. Единият, разбира се, е Коледа с всичкото й разточително празнуване. И до ден днешен се забавлявам като малко дете да прибавям някакви орнаменти върху хляба, явно ми идва отвътре.
    Другата ми асоциация е с „жанвиденовите“ години, когато една зима просто нямаше готов хляб по магазините. Тогава, въпреки някои затруднения, с майка ми страшно се забавлявахме да си правим насъщния вкъщи.


  11. Полудяла съм на тема пърленки, печени на дъното на фурната(поради липса на пещ:)със сусам и мак :)))


  12. Жестока тава! Любимият ми хляб е този, който правя аз (нескромно, ама нали човек като го направи сам, най му е вкусно). С домашен квас, меся го ръчно, а дъщеря ми до мен стъпва на столче и меси едно малко топченце от тестото също (тя е на две). Има много разновидности, но примерно този с маслини каламата е абсолютно върховен – http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs136.snc3/18333_286608503102_536678102_4434337_2719357_n.jpg
    Важното е, че не е просто хляб, а преживяване и игра :)


  13. ам, ам…пита, изпечена в подница на пещ, автентично това все още може да се опита в някои села в Странджа.е няма такъв хляб!


  14. Любимият ми хляб е ръчният, този, който сама приготвям по моя рецепта с подправки и препечена коричка. Понякога го правя сладък, подобно на медената пита с орехи.


  15. Ча-ба-та-та естествено. В частност тази, която трябва да направим заедно съвсем скоро, защото е супер лесна, няма месене, а и както е съвсем видно от долното видео на Джон – супер секси. Италианците ги знаят най-добре тези неща! Ето подсказката:

    Искам я тая тава (макар че според някои източници глазираната керамика е канцерогенна, когато се нагрява).


  16. Приготвеният от мен, топъл, дъхав и с хрупкава кора. Рецепти – много :)


  17. Nai -obicham hliab s maslini i hliab s orehi…..mniam mniam!!!!!!!!!


  18. Домашно приготвен (от мен :)- пълнозърнест с мляко или айран, царевичен със сушени зеленчуци, питка с балончета (и настърган в тестото кашкавал). Май стана повече от един любим :)


  19. Харесвам истинския ръжен хляб с малко кисел привкус, който хапвах някога в далечна Москва.


  20. Пфу, за храна ще си говорим, а може и тава да спечеля – веднага се включвам.
    Значи обичам следните хлябове:
    - с маслини, сушени домати, чушки, лук, защото като попаднеш на зеленчук ти става малко по-солено в устата и едно такова карамелизирано(това без маслините).
    - с ядки и семена – защото оказват съпротивление и съчетанието мек хляб/твърда ядка е особено приятно за дъвчене.
    - ръжен, пълнозърнест и с някакви други брашна, защото ухаят пре-лест-но.
    - бял, заради спомените от детството, а и защото белият хляб е като дънките – на всичко отива.
    - обичам такъв с големи дупки, за да мога да си правя кладенчета от зехтин; и с малки дупки, защото много добре се топи в супи и сосове – като гъба е.
    - обичам плоски хлябове, с които межеш да си гребеш като с лъжица; продълговати хлябове – най-добрите за мазане на филийки; кръгли пити, които може да се чупят на огромни, меки парчета; и малки, индивидуални хлебчета, които не е нужно да делиш с никого, а можеш сам да им се насладиш до последната троха.
    - обичам франзели, чабати, фокачи, наан, заводски и т.н., защото са хлябове с потекло – всички знаят откъде идват и с какво се хапват най-добре. (Заводския върви с шпек разбира се!)
    Мисля, че се разбра – обичам хляб!


  21. Zdraveite, pak me izkuchihte s tazi prekrasna resepta….Moyat lubim hliab e rageniyat, a osobeno kato ucheh v Atina, chahah Velikden s trepet za da opitam laganata. Ot skoro zapochnah da si kupuvam ragen hliab po svedska resepta, s priyaten kisel vkus.


  22. Пълнозърнест, многозърнест, с всякакви ядки, семена, колкото повече толкова повече :)


  23. За мен любим е ръженият хляб


  24. prigotven v domashna obstanovka s mnogo lubov… :-)


  25. За последната Коледа се наложи питата да я правя аз и за голямо учудване на цялото семейство /и най-вече мое голямо учудване/ се получи изключително вкусна и интересно изглеждаща! Е, парата не ми се падна, но аз бях доволна, че питата беше изядена до последната троха.
    На това му се казва „късметът на начинаещия“!
    Догодина ще се пробвам отново и по-смело!


  26. Пробвах рецептата с тъмна бира и сухи чушки. Не се получи нищо нестандартно като вкус нито чак толкова ароматно. Още повече, че на магазина имаше тъмно пиво само Гинес и струва 3 лева :) Хляба се получи на доста солена цена :)Както и да е…
    Любимия ми хлябове са френския -с масло и мляко, хляб с мляко и яйце, хляб с маслини, хляб с ядки, хляб с лук и разбира се пълнозърнест. Домашните хлебопекарни са много удобни и пестят време и усилия, още повече че в тях може да се свари сладко или лютеница и съчетанието с пресния хляб е невероятно!


  27. Имам такава тава и съм много доволна !


  28. грузинският хляб „пури“ – прилича малко на пърленка, но много по-вкусна. дълъг е близо метър, широк е 20-30 сантиметра и е дебел едва 2 см – от магазина се носи като сърф под мишница малко. оригинално се пече в нещо подобно на плитък кладенец, в който на дъното има жарава, а хлябът се лепи по стените. топъл е изумително вкусен


  29. Много изкусителен въпрос!И наградата не е лоша :). Моят любим хляб е от питката на моята баба, която я е научила, когато е била учителка в едно родопско село преди много години. Всъщност е съвсем обикновена питка, но с изкусителна коричка и мека сърцевина. Остава вкусна и мека дори и след няколко дни (ако изобщо някой може да устои толкова време). И както се казва в една реклама „Това е вкусът на моето детство“. За съжаление баба вече я няма, но споменът за питката остава. Както и моите опити да постигна същия вкус.


  30. Ръчен,но домашен.


  31. Не съм любител на хляба, но ако трябва да избирам – пълнозърнест.


  32. Обожавам ръжен във всякакви разновидности – домашен, заводски или или от някоя хлебопекарна :)


  33. топъл ли е хлябът..мм :) иначе много харесах царевичния хляб от една пекарна, но съм фен на содените питки с пълносърнесто брашно :)))))


  34. Днес изпробвах две от техникте от предходната рецепта. Първо „месих“ в пералнята,от сега знам, че вече този метод ще използвам!
    И второ пекох в затворена чугунена тенджера.
    Дебелата коричка е на лице!
    Благодаря Ви много за споделеното!
    Е, нямах нито тъмна бира, нито сушени чушки,
    но за това пък смесих 3 вида брашно с малко слънчогледови семки и овесени трици и получих страхотен хляб!
    Точно този е любимият ми – топъл, от моята фурна и доволството на Скъпия!


  35. този под черния хайвер:)фръц.


  36. питката с подправки на мама :)))


  37. най-хубавият хляб който съм яла е било на село от селската фурна под асмите при баба и дядо.няма по-хубаво от това…


  38. Прекрасна зелена тава, която чудесно се съчетава с червеникавата ми кухня :). Понеже обожавам да правя хляб не мога да не се включа в тази пречудесна тема. Любимият ми хляб е със сушени домати и маслини, става невероятно бързо, получи ми се още първия път и оттогава не мога да спра :). Общо взето всички хлябове с билки и де що има сушено са ми супер любими.Вие също ще продължите да сте ми любими дори и да не спечеля тази тавица.


  39. Аз обичам пухкавата домашна питка по рецепта на една приятелка на баба – баба Руска!Доста брашно изхабих докато разбера, че се меси на тихо и с добра мисъл!
    Украсява всяка празнична семейна трапеза и каквито и вкусотии да има на масата, никой не поглежда към тях, докато не излапаме питката!


  40. най-вкусният и милият хляб е бабиният, винаги ще помня уюта и топлината на семейството, който носеше в себе си. старая се и понякога успявам да замесвам хляба по нейната рецепта, надявам се след години да го правя по същия начин, с много любов и усмивка в сърцето.


  41. Всички искаме тавата (с малки изключения, защото я имат). Питка с мая, подобна на погачата за бебе голяма, жълта, с вкус на масло.


  42. Може много хора да поклатят неодобрително глава, но у дома никой не прави добър хляб, а аз нямам условията да опитам.
    Като малка обичах заводски хляб с ароматна, лъскава, хрупкава коричка. От около 15 години обаче, точно такъв (от детството) не съм яла.


  43. Обичам простата пита на баба повече от хляб! Но е толкова вкусна, че я ям без нищо друго, освен масло :)


  44. Ммм… обичам царевичната питка с подправки на Била. И тъмен пълнозърнест хляб с цели семена и слънчоглед и хрупкава твърда коричка.


  45. за пръв път се решавам да пиша,иначе отдавна ви чета ; ) подаръкът е страхотен но ще се включа и заради уханието на типъл хляб което се носи от постовете ; )
    аз обичам липииките на баба,така ги наричат по видинския край.приличат на пърленките,незная тайната рецепта на баба знам че ги пече в/у старата печка на дърва.


  46. Домашен царевичен хляб, омесен от отрудените ръце на баба ми, топло ухаещ сутрин когато отворя очи през уикендите на детството ми…
    Любимата закуска – пресен хляб и домашно сирене, през летните месеци с парче уханен домат от градината.

    Спомени….


  47. Любими са ми доста разновидности на хляба, но безспорен фаворит си остава ръчноприготвения домашен хляб от пълнозърнесто брашно с ралични видове семена и ядки.


  48. Първо е уханието… После мисълта за нещо тестеничко и топличко… И след това, просто не мога да устоя – и на бял, и на ръжен, и на пълнозърнест, и с ядки, семки, а и без… с маслинки, със сухи доматчета, с всякакви подправки, а и без… И може да е хляб, погача, питка, пърленка, както и всякаква друга чуждоземна форма и вкус. Обичам!


  49. Ако преди няколко години (малко по-малко от десетина) някой ми беше казал, че в хляба ми ще има ядки, зеленчуци, какво ли не – щях да го погледна отвратено. Тогава ядяхме точно заводския хляб, описан малко по-горе – ненарязан, с твърда и хрупкава коричка.
    Донякъде съжалявам, че не ям хляб (осен по празници), защото не мога да опитам цялото това разнообразие на вкусове и усещания. Като вляза в Billa и видя всички тези питчици, питки, хлебчета, направо ми иде да се заровя в тях.
    Пърленките не ги имам много за хляб, което си е чист предразсъдък. За мен хлябът трябва да е пухкав, бухнал като сметанова торта.
    Единственият ми пекарски опит беше нещо от сорта на „направи си сам с подръчни материали“. Това бяха млини със сирене, които пък взеха, че станаха много вкусни. Аз едвам не паднах от учудване при положителния резултат. Със сигурност ще имам и други опити.


  50. Хляб от многозърнесто брашно – типово, ръжено, грахам, орехово + всякакви ядки, семена и добавки :-)

    П.П. Много приятен зелен цвят има тази тавичка :-)


  51. Един турски хляб, не зная как се казва, но целият е само коричка и го сервират с чинийка с масло. Не си падам по хляба, но на този никога не отказвам.


  52. Препечена филийка сутрин по възможност черен хляб със семена.


  53. Ръчно омесен домашен хляб от най-различни видове брашна поръсен отгоре с трици, мак и сусам. И с дебела коричка.


  54. ах, каква красива тавичка. и точно от такава имам нужда, видите ли :).
    и така, любим хляб – всичко де се води селски – хрупкава златиста коричка, дъхав, с едни такива големи трохи. най-обичам да е пълнозърнест или ръжен или смес, но може и със семена (сусамени?, слънчогледови…), подправки, сушени домати, маслини или каквото там ви хареса. може дори да е бял или типов, но да е правен ръчно и да е истински. ядеш си хляба с масло и друго не ти трябва. е, може и със зехтин и със сирене… отплеснах се. всички явно мислим за хляба тия дни. няма лошо. от там се тръгва. поздрави


  55. Преди любимият ми хляб беше пухкавия бял селски хляб с хрупкава препечена коричка, но откакто попаднах на наколко форума и блогове и започнах да точа и меся сама, май не съм повторила една и съща рецепта – типов, бял, с маслини, с подправки… И изводът ми е, че в наш’та къща най-много обичаме хляба, който самичка съм омесила с желание и любов…


  56. Най-хубавата – къпана коледна питка, с обредна украса, ароматна, за всички мои мили и обичани дечица…


  57. hmm.. vkusen frenski hliab, s korichka i toku shto izkaran ot hlebarnicata


  58. Погача. Свързвам я с празниците които имахме в детството ми. Да баба ми я прававеше…… страхотно да почни събудих спомена.

    Поздрави браво на вас.


  59. Здравейте и честита Баба Марта на Вас и на Вашите читатели :)
    За хляба: любими са ми пълнозърнестия, ако има и семенца в него-чудесно;още царевичната багета и ръжените земелчета, да не забравя содената питка и пърленките :)
    Светъл и усмихнат ден утре!


  60. Важно е да е топъл и домашен,пък какъвто и да е :)


  61. Не се славя като коскоджамити кулинар, но правенето на хляб е голяма моя тайна любов :) И покрай нея, къде на шега, къде на инат, къде от научен интерес, си завъдих квас – от оня истиснкия – само с вода и брашно. И докато се чудех какво да го правя тоя квас – защото все пак никога не съм правила такъв хляб – забърках най-хубавия хляб, който сме яли вкъщи :))) С пълнозърнесто брашно, мед и изпечен на глинена плоча :Р


  62. Честита Баба Марта, бели и червени:)
    Любим хляб мисля, че нямам..за сметка на това обичам почти всички мераклийски хлябове, дори и някои от хлебозавода:)
    В детството ми фаворит ми беше белия ръчен хляб от пекарната на ъгъла. Предполагам, че няма да хапна по вкусен:)

    Лора


  63. От както опитах ръчно направен хляб, тези от магазина вече ми се струват ужасни и се чудя защо и как свикнахме с тях.


  64. Честита Баба Марта и от мен!
    Любим хляб по настоящем е обикновената чабата от Jovan на Ангел Кънчев.
    В детството беше селският бял мек хляб от фурната до мелницата, ама няма вече…


  65. ЧБМ! Поздравления за прекрасния блог, поражда неукротимо желание да пробваш всичко;)
    За хляба – кръгла погача от фурната на село;
    сега нямам любим, може би е време да почна да си го пека сама:)
    Успех, момичета! Невероятни сте :)


  66. Честита ви Баба Марта! Любов, здраве и много усмивки!
    Обичам хляб ;-) но най-много обичам пълнозърнест, с дива мая(уловена у дома с бира), с много семена и ким, втасвал нощес и опечен рано сутринта. Тогава събуждането на фамилията е прекрасно и нежно – с аромат на ХЛЯБ :-)))
    …и Хала (Challah) за празници, и…. уф, мляс, стоп!


  67. домашният, току що опечен и изстиващ върху масата


  68. … hlqba, izpe4en v novata mi zelena tavi4ka


  69. обичам домашен ръжен и купен бял ръчен хляб – ароматите и на двата вида ми докарват ееееееееееееееееееей такава усмивка на лицето :)


  70. Много харесвам домашно приготвен хляб с масълце и чубричка… с по-дебела коричка, бял или пълнозърнест.

    И ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ! Само усмивки :-)))) Голеееми


  71. най ми е вкусна истинска френска багета, която ти я намазват с някаква саладка точно пред теб :-) А и чабата много обичам и пълнозърнест хляб. И ми е мъчно за типовия от 80-те, когато баба ми мажеше следобедните филиики :-) Днешния типов е като доброжата, доброжата като бях и …ех…искам я тази тава!


  72. Наи-много оби4ам домашен пълнозърнест хляб с овесени ядки и ленено семе.
    Харесвам и хляб с маслини, сирииски хляб, пита бред и разбира се топлия бял хляб от нашето детство!


  73. Бял, току-що изпечен, с хрупкава коричка и мекичък отвъре… мммм… :)))


  74. Честита Баба Марта!
    Най-много обичам хляба, който си меся в къщи- микс от ръжено и типово брашно, с дива мая, маслини, зехтин и босилек!Миризмата на този хляб по времето, когато се пече ме опиянява и ме връща в детските ми години!Аромата, вкуса и плътността на този хляб ме карат да забравя, че се опитвам да се отърва от десетина килограма от теглото си!


  75. Един много лесен с хрупкава коричка, а отвътре мек. Прави се с бира и суха мая, не се меси, само отлежава и се пече в йенска тенджера. Идеален за мързеливи гурмани.


  76. Сериозна конкуренция за една тава?!!?

    Обичам хлюб! Хлюба като цяло ми е любим! Ако започна да мисля кои точно, ще премина през магазинския пълнозърнест, мини-ръженото хлебче със сусам от фурната до офиса, багетата с сушени домати и подправки в Инканто, 100-те вида хлюб в Германия, супер фокачата в Рим…

    Но! Като прочетох още за любим хляб, първото нещо което ми премина през главата е:
    Кръглият хлюб от старата фурна в гр.Ахтопол, issued 1994-1999! Това е Хлябът! Дебела, твърда коричка, посипан с брашънце, невероятно мек и плътен отвътре, вкусен до припадък от преяждане с филий с лютеница!


  77. Обичам онзи истински типов хляб, който продаваха в магазините за хляб в 70-те години на миналия век, как само страшно звучи, но наистина беше много вкусен, топъл, сладък , с много наситена плътност.Когато го купехме топъл, маслото се разтичаше съвсем леко…
    А хлябът в началото на рубриката ми се вижда невероятен, тези дни ще се пробвам, дано успея!
    Желая успех на организаторите на томболата!


  78. Аз съм виден любител на хляба-бял, типов, пълнозърнест…А какво по-хубаво от топъл хляб с масло и сиренце :)


  79. Преди няколко години съпругът ми започна да чете много на тема здравословно хранене.Непрекъснато ми повтаряше,че трябва да спрем да ядем купения хляб-пълен с „подобрители“.Предлагаше ми да си правим хляб или най-малкото да си купим хлебопекарна.Упорито отказвах,с мотива,че нямам време и това да върша.
    Веднъж отидохме на гости и ни почерпиха с домашен хляб.Още същата седмица си купихме пекарна.Бях въодушевена,че всеки път хляба се получаваше-без издънки(е,почти де-веднъж когато сложих пудра захар,не стана).Чудесно е да мирише на прясно изпечен хляб.
    Малко по-късно направих хляба в тенджера( http://www.kulinarno-joana.com/2009/11/whole-wheat-bread-with-oats-and-flax-seeds/)от сайта на Йоана(http://www.kulinarno-joana.com/) и се получи страхотен.
    От тогава ръчното приготвяне на хляб е моето време за релаксация.
    Любим ми е всеки ръчно приготвен от мен хляб,приготвянето на който ме успокоява и радва.


  80. пълен с много семена и леко мокър – от онези немските. а също и всеки прясно изпечен, който ми иде да намажа с всичко, което може да се маже и яде, и…да го изям. :)


  81. За най-голямо мое съжаление, най-добрите хлябове в живота ми съм яла в чужбина. Бих казала, че в България не отбираме много от хляб, поне към днешна дата. Любима ми е прясната чабата.


  82. Любимият ми хляб е една погача, която приготвя добрата ми леля по специални случаи. Отнема и обикновено не по-малко от 3-4 часа, тъй като месенето на тестото и отнема много време, за да оформи от него топки, които след като престоят тя усуква на „розички“ и събира в една висока тава. Резултатът след изпичането е златиста погача, която стои на конци поради предварителното усукване на тестото :)


  83. Бял, пълнозърнест – важното е филии с лютеница да има !!!


  84. Всеки хляб, който приготвям у дома.


  85. Коледната погача на мама. :)


  86. Здравейте, доволна съм че мога да се включа в томболата за тази наистина стойностна и бих казала доста полезна награда. На конкретния въпрос бих могла да отговоря, че веднага в съзнанието ми избликва спомена от детството, за ония малки фурнички на село, където се печеше хляб и където сутрин рано винаги ухаеше на пресен селски хляб, ръчно умесен и токущо изваден от пеща, много пухкав, с хрупкава златиста коричка и най-важното страхотно вкусен…Накарахте ме да се замисля дали има все още някъде да се приготвя този хляб/ без сегашните набухватели и консерванти/, който така сладко похапвахме, чупейки коричка след коричка като деца, докато се приберем в къщи.


  87. Прясно изпечената питка с мляко на баба, всяка неделя, когато имам възможност да я виждам. :)


  88. Любимият ми хляб е този, който приготвям сама (на ръка, а не с машина) – обикновено пълнозърнест или ръжен, с различни семена и/или ядки! :)


  89. Девойки, знам, че осмомартенската (кво се прикривате зад баба Марта) тава няма да ме огрее, но са си кажа и аз. Напоследък измислям начини как да правя хляб с минимум пшеничено брашно и с повече други съставки. Едно от последните много сполучливи попадения беше: малко бяло, малко пълнозърнесто пшеничено, малко спелт, ръжено, брашно от елда, пшеничен зародиш, ленено семе, белени слънчогледови семки и ким.Всичкото това с малко меласа,олио, сода и суроватка. Хич не беше зле!


  90. PS Четейки коментарите, се установява колко много нуждаещи се от тави има в интернет пространството ;))


  91. От както си купих хлебопекарна ядем само домашен хляб. Става невероятен и не изисква много усилия. Любимият ми е с пълнозърнесто ръжено брашно, различни видове семена и трици. Невероятен е, а като се препече на грила за сандвичи е направо неустоим…


  92. Привет, отдавна следя сайта и се радвам, че възобновихте дейността по него :)
    Сега да се включа и аз в състезанието: когато бях малка покойната ми баба правеше едни содени питки с дупка по средата, в които слагаше малко масълце, а когато си позволявахме лукса да имаме сирене (тогава бяха времена на криза, спиране на ток, вода), в дупките имаше малко сиренце. Уви вече не мога да вкуся от хубавите баници, пити и зелници на баба, но ако питате откъде може да се купи готов и вкусен хляб – от Нилана в Халите! Ръженият, който продават в различен грамаж е невероятен :)


  93. Пълнозърнест ръжено-пшеничен със семена. :)


  94. Всеки ден с удоволствие похапваме вкусен хляб приготвен в домашната хлебопекарна,по-често бял, с твърда коричка.Предпочитам, обаче,хляб от тъмно брашно,например някои скандинавски видове ръжен хляб,задължително ръчно приготвен.


  95. Здравейте, не съм изненадана каква активност има в коментарите на сайта Ви. Това което виждам , че народа е гладен и въпреки всичко това което му се предлага в търговските вериги , с всеки изминал ден е с по- лошо качество, на по ниска цена, само и само производителите да останат конкурентноспособни. Ами някой замислял ли се е дали в предлаганите ефтини видове хляб/ при нас има дори и на цена от 0,25лв за 1 хляб/ дали не се съдържа толкова коментираното в последно време ГМО – генно модифицирани продукти, както са американските пуканки за микроволнова например……
    На въпроса за любимия хляб – всяка сутрин почти, в къщи замесвм от домашно брашно любимата на децата ми пърленичка на баба. Много вкусна,хрупкава ,поръсена с червен пипер, шарена сол и малко чубрица + чаша топло мляко и ето ти закуската готова и хайде всеки на училище или на работа……


  96. заинтригувана от вкусния ви блог, отговарям с усмивка>

    най-вкусният хляб за мен е ръжения с тиквени семки. Такъв открих за първи път в многобройните немски пекарни …оттогава ми е фаворит.

    Може би само един може да се мери с него, но не го е надминал все още в представите ми за страхотен хляб: хлябът от брашно от кестени!…ммммм….:)


  97. Най-вкусен ми е ръчния хляб, с препечената коричка и леките остатъци от брашно по нея.
    Ако пък е топъл – половината отива само с чубрица и сол.


  98. Само питките на баба!!! :)))


  99. Наскоро баща ми си купиха от тези домашни хлебопекарни, където само слагаш продуктите и вадиш готов хляб. Толкова ми хареса, че вместо вечеря излапах поне половината! Честно казано няма нищо по-хубаво пт пресния хляб, но аз имам особено силен афинитет към белия с хрупкава коричка :))


  100. Наистина няма нищо общо със този хляб който ни продават по магазините ….



Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 39 other followers

%d bloggers like this: